A CivilJutub.hu Kézikönyv elkészült!!! Sok tipp, trükk, sztenderd az oldal használatához. Alább található, képekkel, linkekkel, DE egyben is letölthetitek , ha úgy jobban esik >>>>>> LETÖLTÉS

 

"Felhasználási javaslat": regisztrálj, majd lépj be a CivilJutub.hu oldalra (http://www.civiljutub.hu), aztán kezd el használni ezt a kézikönyvet. Azért praktikus ez, mert ekkor mindent ki tudsz élőben próbálni, hisz a kézikönyvben lévő linkek egyből elvisznek az oldalnak arra a részére (pl. feltöltés a youtube-ról, jelszócsere, mindaz, ami itt írva vagyon), ami érdekelhet

 

 

Kézikönyv a CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztóhoz

(egy felhasználónk a kiadványról: „…rövid, velős, felhasználóbarát – egy falatnyit szájbarágós, ami külön oké…” :)

 

 

JAVASLAT

 

Javaslat: regisztrálj, majd lépj be a CivilJutub.hu oldalra (http://www.civiljutub.hu), aztán kezd el használni ezt a kézikönyvet. Azért praktikus ez, mert ekkor mindent ki tudsz élőben próbálni, hisz a kézikönyvben lévő linkek egyből elvisznek az oldalnak arra a részére (pl. feltöltés a youtube-ról, jelszócsere, mindaz, ami itt írva vagyon), ami érdekelhet.

KÉRÉS

Kifejezetten kérjük a felhasználókat, jelezzék (az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..hu email-címen), mi okoz nekik problémákat, a kérdésekre adott válaszokat így be tudjuk építeni a Kézikönyvbe.

 

HA ELAKADSZ…

 

(Ügyfélszolgálat)

 

 

a CivilJutub.hu használatában, jelezz nekünk az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..hu email-címen, illetve ügyfélszolgálati elérhetőségeink itt találhatók:

Minden CivilJutub.hu kérdéssel forduljatok az Ügyfélszolgálathoz, ezen az űrlapon keresztül, vagy közvetlenül a 06-30-480-1145 mobilon keresztül, vagy hagyjatok üzenetet 06-21-382-9225 számon (az üzenet hangfájlban ráröppen az emilünkre), vagy emil: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (kattintsd meg, ha klienst használsz).

 

 

TWITTER

Civiljutub.hu Twitter

 

A CivilJutub.hu folyamatosan közöl magáról híreket a TWITTER-en.

CivilJutub.hu a TWITTEREN! >>> Kattints rá, ha tudni akarod, mi nálunk épp a helyzet!

Itt közöljük, ha valami technikai probléma van az oldallal (mint a cégek intézmények nagy része, hisz ilyenkor maga a honlap nem elérhető).

 

BEVEZETÉS

 

 

Mi a CivilJutub.hu?

 

 

 

 

 

verzió-megjegyzés

 

 

 

 

 

 

 

Letöltési, továbbküldési felhatalmazás

 

 

 

LÁTOGATOTTSÁG

 

Ez a kézikönyv, egy használati útmutató a CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztóhoz.

 

CIVIL SZERVEZETI VIDEÓ-ADATBÁZIS! Mutassuk meg magunkat a világnak! A CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat és tevékenységüket a társadalomnak. Ha szeretnétek a ti szervezeteteket is reprezentálni az oldalon, regisztráljatok és töltsétek fel a videóitokat.

 

Igyekeztünk minden képet, címszót, fontos kifejezést belinkelni (A LINKELÉST SZÖVEG ESETÉBEN A KÉK SZÍN JELZI; a linkelt oldal mindig új böngésző-ablakban jelenik meg, így akár tucatnyi linket is megnyithatsz egyszerre…).

 

Javaslat: regisztrálj, majd lépj be a CivilJutub.hu oldalra (http://www.civiljutub.hu), aztán kezd el használni ezt a kézikönyvet. Azért praktikus ez, mert ekkor mindent ki tudsz élőben próbálni, hisz a kézikönyvben lévő linkek egyből elvisznek az oldalnak arra a részére (pl. feltöltés a youtube-ról, jelszócsere, mindaz, ami itt írva vagyon), ami érdekelhet.

 

A CivilJutub.hu Kézikönyvet egyben letöltheted innen >>>>>> LETÖLTÉS

 

A használati útmutató, röviden CivilJutub.hu KÉZIKÖNYV folyamatosan frissül a felhasználói felvetések nyomán, az előző linken mindig a legfrissebb verzió található.

Jelen verzió a CivilJutub.hu KÉZIKÖNYV 1.0.0 verzió.

Ha bármit kifelejtettünk volna, kifejezetten kérnénk, hogy jelezz nekünk az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..hu email-címen, hogy pótolni tudjuk a hiányosságot.

 

KIFEJEZETTEN FELJOGOSÍTUNK ARRA, HOGY BÁRMELY CIVIL SZERVEZET KÉPVISELŐJÉNEK, TAGJÁNAK ELKÜLDD EZT A LEÍRÁST, VAGY ANNAK LINKJÉT.

 

Használjátok a civil videómegosztót, szánjatok időt videóitok felrakására =>> hozzunk együtt létre olyan médiafelületet, amelynek segítségével a társadalom megismerheti a civil szervezetek tevékenységét, mint ahogy mi civil szervezetek is egymás munkáját.

 

LÁTOGATOTTSÁG: a CivilJutub.hu-nak, 2008. októberi indulása után, 2009 januárjában mindössze 582 látogatója volt.

2009 októberét viszont már 10 300 látogatóval zártuk. Az oldal látogatottságának növekedési dinamizmusa tehát igencsak érzékelhető.

 

STATISZTIKA 2010-RŐL >>> 3800 videónézés naponta - STATISZTIKA 2010 - CivilJutub.hu - civil videómegosztó

LINK: http://www.civiljutub.info/index.php?option=com_content&view=article&id=134:statisztika-2010-civiljutub-hu&catid=39:civiljutubhu-bemutatasa&Itemid=94

 

LETÖLTÉS

KÉZIKÖNYV CivilJutub.hu

 

A CivilJutub.hu Kézikönyvet egyben letöltheted innen >>>>>> LETÖLTÉS

 

HÍRLEVÉLRE

>> >>  feliratkozás

 

Itt iratkozhatsz fel a HÍRLEVÉLRE – ne hagyd ki, érdemes!

 

CIVILJUTUB.INFO

 

A CIVILJUTUB.INFO (http://www.civiljutub.info/) a CivilJutub.hu – INFORMATÍV, INFORMÁLÓ  – segédoldala, amin minden fontos anyagot megtalálhatsz az oldallal kapcsolatban (pl. ezt a SEGÉDANYAGOT is), itt iratkozhatsz fel a HÍRLEVÉLRE stb.

Ez az oldal, akárcsak „anyaoldala” a CivilJutub.hu folyamatosan frissül, érdemes tehát rendszeresen megnézni.

   

 

REGISZTRÁCIÓ

 

A videó-nézésen kívül bármit akkor csinálhatsz az oldalon, ha regisztrálsz. A regisztráció úgy fél percbe telik (persze ez csak duma, megvan egy perc is :)

 

 

FELHASZNÁLÓNÉV: a-z; A-Z; 1-9, azaz - ekezetek nelkuli szavak, karaktersorozatok, lehet kisbetu, nagybetu, szamokat is használhatunk, hasznalhatjuk az alsovonast is, pl. PELDAregisztracoi_1

 

JELSZÓ: MINT a FELHASZNÁLÓNÉVNÉL + használhatunk ilyen karaktereket is: = ) ( % § @

 

Ne felejtsd el elolvasni a szabályzatot, mielőtt elkezdenél feltölteni (bővebben ld. „szabályzat” címszónál)!

 

AKTIVÁCIÓS LINK: regisztrációd akkor válik érvényessé, ha érvényesíted. A megadott email-címre megy a regisztrációs link.

Gyakori probléma, hogy az email-rendszered SPAM-nek nézi az aktivációs linket, ezért nem kapod meg. Ilyenkor lépj be az email-rendszeredbe felületen keresztül, és nézd meg a spam-mappádat (gmail-nél ezt csak akkor fogod látni, ha a „korábbi felhasználói felület” linkre kattintasz, miután beléptél. Kattint az aktivációt tartalmazó levélre, és nyisd meg, majd kattints az aktivációs linkre.

 

Ha ez nem jön össze, küldj egy emilt az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. emilcímre, és akkor manuálisan aktiváljuk a hozzáférésedet.

 

Egy-két tipp: ha pl. civil szervezetet képviselsz, válaszd a szervezet nevét felhasználónévnek. Ha szervezeti munkatárs vagy, és arra számítasz, hogy esetleg más is feltölthet anyagokat szervezetednek, válassz pl. egy ilyen nevet - JOALAPITVANY_kovacstamas.

 

BEJELENTKEZÉS

 

Ha már regisztráltunk, felhasználónevünkkel és jelszavunkkal léphetünk be az oldalra.

 

Ha jelszavunkat elfelejtettük volna, a „Hm, elfelejtettem a jelszavamat” felirat alatti rubrikában kérhetünk új jelszót.

 

Ennek részletes mikéntjét lásd az „elfelejtett jelszó” címszónál.

ELFELEJTETT

JELSZÓ

 

 

Ha a regisztráció után nem mentettük el a jelszavunkat, nem találjuk, elfelejtettük, a regisztrációkor megadott email-cím megadásával kérhetünk új jelszót. FONTOS: ekkor (emilen, a regisztrált emilcímre küldve) kapunk egy nem igazán felhasználóbarát jelszót, amelyet aztán belépés után érdemes megváltoztatni egy könnyebben megjegyezhetőre.

 

MENÜ

saját

 

(csak belépés után jelenik meg!)

 

Belépés után megjelenik nekünk egy saját menüsor az oldal közepén vízszintesen, itt számos lehetőség közül választhatunk.

 

 

Ugyanígy választhatunk lejjebbről is, ez kezdetben talán egyszerűbb.

 

JELSZÓ CSERÉJE

 

EMAIL (amivel regisztráltál) CSERÉJE

 

Az „adataim” menüpontra kattintva a baloldali kis blokkban lévő lehetőségek közül választhatod ki.

 

 

Itt cserélheted a regisztrációkor megadott jelszavadat, vagy e-mail címedet. Eztán már csak a módosított kódokkal tudsz majd belépni.

 

PROFIL SZERKESZTÉSE

 

PROFIL (regisztrációkor, vagy később megadott adatok) FRISSÍTÉSE

 

PROFILKÉP CSERÉJE

 

PROFILKÉP FORMÁTUMA

 

 

(felhasználó saját képe, szervezeti adatok megadása stb.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROFIL SZERKESZTÉSE

 

PROFIL (regisztrációkor, vagy később megadott adatok) FRISSÍTÉSE

 

 

 

 

PROFILKÉP CSERÉJE

 

­PROFILKÉP FORMÁTUMA

 

 

(felhasználó saját képe, szervezeti adatok megadása stb.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROFIL SZERKESZTÉSE

 

PROFIL (regisztrációkor, vagy később megadott adatok)

FRISSÍTÉSE

- PROFILKÉP CSERÉJE

­- PROFILKÉP FORMÁTUMA

(felhasználó saját képe, szervezeti adatok megadása stb.)

 

1./ A regisztráció során, vagy akár később is (belépve, az „adataim” címszóra kattintva) saját kép feltöltése lehetséges profilunkhoz.

 

 

A profil (jellemző adatok) frissítése nem azonos a jelszó-, vagy email-cserével.

 

A profilunkat belépés után tudjuk szerkeszteni, frissíteni.

 

Belépés után megjelenik nekünk egy saját menüsor, ebből az ADATAIM szóra kell kattintani, akkor jelenik meg az itt látható felület.

 

Miután frissítettük adatainkat, nyomjuk meg a lap alján a profil-frissítése gombot az adtok frissítéséhez.

 

PROFILKÉP CSERÉJE – először töröljük a jelenlegi kélpet, majd töltsük fel az újat.

PROFILKÉP formátuma, kiterjesztése: JPG, PNG (utóbbi ajánlottabb)

 

FONTOS: Mielőtt feltöltitek a logótokat, képeteket (JPG vagy PNG, max. 300 kb), nevezzétek át azt, ha cirkalmas, ékezetes a fájlnév, különben nem fog megjelenni. A rendszer alapnyelve nem a magyar, ezért nem szereti pl. az ékezetes betűket. Legjobb, ha a feltöltésre szánt logónak valami egyszerű, ékezetmentes nevet adtok, példák: logo, LOGO, kep, logonk, ilyesmik.

Röviden: egyszerű és ékezetmentes fájlnevet adjunk a feltöltendő, max 300 KB-os profilképnek, logónak, pl.: LOGO, vagy logom, vagy sajat_logonk. Ha nem ezt teszed, előfordulhat, hogy nem jelenik meg a profilképed, amitől ideges leszel és helytelen helyre kívánod a civil videómegosztást / videómegosztót :)

 

2./ PROFILUNKAT, ADATAINKAT IS UGYANITT FRISSÍTHETJÜK, itt adhatjuk meg, akár utólag is, a ránk vonatkozó adatokat, amelyeket az alábbi képen láthattok:

 

 

Mindenképpen ajánljuk, hogy szánj erre időt. Ne felejtsd, a Google, egyéb keresőmotorok szövegek alapján dolgoznak, nem fog ártani, ha egy videómegosztón ott vannak a szervezeted adatai. Sokan azt gondolják, hogy az emberek, ha majd érdekli őket a szervezeted, elkezdik keresni a honlapját, bogarásznak a szervezeted küldetése, tevékenysége iránt, egyéb gondos és klassz dolgok…

 

Nyilván mondani se kell, ez nem így van, ezért jobb, ha minden minél kisebb terjedelemben, egyszerre, egy helyen megvan.

 

EMAIL-BEÁLLÍTÁSOK

 

Itt adhatod meg, miről kérsz értesítést (kérsz-e hírlevelet, értesítsünk-e, ha üzenetet kapsz egy felhasználótól, stb.

 

   

 

BELÉPÉS

 

BELÉPÉS után kapott SAJÁT MENÜ

 

Belépés után megjelenik nekünk egy saját menüsor jelenik meg. Itt tudsz mindenféle dolgot beállítani.

 

.

 

Itt jó pár lehetőség közül választhatunk, melyek mindegyikét külön-külön tárgyaljuk e kézikönyvben.

 

 

BEILLESZTÉS >>

videó, saját honlapra

 

beillesztési kód kimásolása

 

 

A CivilJutub.hu videók mellett található „beillesztési” kóddal tudunk elvinni saját honlapunkra egyes videókat a CivilJutub.hu-ról. Ez a szolgáltatás értelemszerűen (honlaptechnikai értelemben :) a youtube-ról beillesztett videóknál nem működhet, hiszen azokat a youtube-ról a civiljutubra tk. beillesztettük, amikor feltöltöttük.

Ezért a beillesztési kód csak azon videók esetében fog helyesen működni, amelyek jobb alsó sarkában a CivilJutub.hu logó található.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a CivilJutub.hu oldalon lévő, ámde youtube-logós videók beillesztési kódját ne lehetne egyszerűen kimásolni.

YOUTUBE-LOGÓS videók HONLAPRA ELVITELÉT, BEILLESZTÉSI KÓDJÁNAK KIMÁSOLÁSÁT a következő módon hajtsuk végre:  kattintsunk a videóra jobb egérgombbal, majd a „copy embedd code” kifejezésre kattintva már miénk is a youtube-os beillesztési kód.

 

Az ily módon a honlapunkba illesztett videókon nyilván nem látható majd a CivilJutub.hu logója, csak a youtube-é.

KERESÉS

A kereséshez nem kell belépned az oldalra.

 

 

Keresni a videók, hanganyagok, csoportok között lehet. A keresés a megadott kulcsszavak, illetve a leírásban található szavak alapján történik.

LEGFRISSEBB VIDEÓK görgethető sávval

A címlapon találkozunk a „legfrissebb videók” görgethető sávval. Itt balról jobbra haladva találhatjátok meg a legújabban feltöltött anyagokat feltöltési sorrendben.

 

 

ROVATOK

 

A „ROVATOK” fülre kattintva kerülhetünk el a honlap egy fontos részére. Itt találhatjuk besorolva a videókat a különféle tárgykörökbe.

 

 

A CivilJutub.hu rovatstruktúrája fő vonalaiban a társadalmi szervezetekről szóló törvény közhasznúsági besorolásait követi. Vagyis, a rovatstruktúra a társadalmi szervezetek különféle közhasznú tevékenységi köreinek (környezetvédelem, esélyegyenlőség, állatvédelem stb.) besorolásán alapul.

Az egyes rovatok neve melletti szám {pl. esélyegyenlőség (11)} a törvényben az illető közhasznúsági tevékenységi kör számával egyezik meg.

Természetesen jócskán találunk ezeken kívül is rovatokat, amelyek a civil élet, tematika szerint szerveződtek.

   

Mielőtt…

…elkezdenél feltölteni, hadd szóljunk pár szót a kulcsszavakról, a videók kulcsszavazásáról.

 

 

 

KULCSSZAVAK

 

A kulcsszavak – más szájtokon „címkék”-nek is nevezik őket – azok a kifejezések, amelyek alapján a keresők megtalálják az internet óceánjában az anyagodat (szöveget, videót, stb.). A VIDEÓMEGOSZTÁS ESETÉBEN KÜLÖNÖSEN FONTOS SZEREPÜK VAN, ugyanis a videót feltöltők hajlamosak egy-egy videó leírásának, címének, kulcsszavainak megalkotására kevés gondot fordítani.

 

Ez szarvashiba és tiszteletlenség mindazokkal szemben, akik szereplői vagy alkotói voltak a feltöltött videónak. Egy videó a kulcsszavaktól és a leírástól, címtől „kezd el létezni” az interneten, ha egy videó címe, leírása, kulcsszavazása nem korrekt, szinte fölösleges volt feltenni az internetre.

 

Ezért kifejezetten kérünk benneteket, a CivilJutub.hu civil videómegosztóra feltöltött videók esetében nagy gondot fordítsatok az említett szöveges részek elkészítésére, csak így tudjátok ugyanis biztosítani azt, hogy a keresőoldalak első oldalára kerüljön a videótok, ha valaki egy-egy témáról, videóról, stb. érdeklődik pl. a Google segítségével.

 

Jó példa: jó pár civil témájú videót töltöttünk le a legkülönfélébb oldalakról (pl. index.hu, youtube.com stb.). Miután lelkiismeretesebben kulcsszavaztuk őket, mint azt az eredeti szájton tették, ha ma rákeres valaki az ezekkel a témákkal összefüggő videókra, az eredeti videót sokkal hátrébb fogja megtalálni a Google találati rangsorában, mint a mi tisztességesen kulcsszavazott (címkézett) videónkat.

 

A keresőket nem érdekli ki tette fel a videót a netre. Azt az anyagot fogják kidobni az első helyekre, amelyiknek tisztességesen meg vannak adva a kulcsszavai.

 

KULCSSZAVAK – „szpészelése”

a CivilJutub.hu-n

 

A rendszer a biztonsági beállításai miatt hajlamos a kulcsszavakkal játszadozni, illetve „összeolvasni” őket

Kulcsszavak elválasztása:

a) Ne használj vesszőt a kulcsszavak elválasztására!

b) NE EGY SZÓKÖZZEL (  környezet szennyezés  ) történjen, hanem két szóközzel válaszd el egymástól a kulcsszavakat (  környezet  szennyezés )

c) Viszont, ha azt szeretnéd, hogy egy szókapcsolatot egy kulcsszóként értelmezzen a rendszer, kösd össze őket ún. alsó vonással (  környezet_szennyezés )

d) Egy-egy szó, vagy szókapcsolat között tehát mindig legyen két szóköz

e) Utólagos szerkesztés: utólag szerkesztheted a kulcsszavakat, ha belépsz felhasználóneveddel, a „videóim”-ra kattintasz, majd egyes videóidnál a „szerkesztés”-re kattintasz.

FELTÖLTÉS

A VIDEÓK FELTÖLTÉSE KÉTFÉLE LEHET. 1./ Videó feltöltése a YOUTUBE-RÓL, 2./ Videó feltöltése a számítógépedről – Részletek a következőkben:

 

FELTÖLTÉS

 

VIDEÓ FELTÖLTÉSE a YOUTUBE-ról

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELTÖLTÉS

 

VIDEÓ FELTÖLTÉSE a YOUTUBE-ról

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELTÖLTÉS

 

VIDEÓ FELTÖLTÉSE a YOUTUBE-ról

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELTÖLTÉS

 

VIDEÓ FELTÖLTÉSE a YOUTUBE-ról

 

 

Videó feltöltése a YOUTUBE-RÓL

 

Lépjünk be az oldalra. Eztán kattintsunk a feltöltés fülre.

A fönt látható oldalra kerülünk. Itt kattintsunk a YOUTUBE-ról töltök fel videót gombra.

 

Ha rákattintottunk a baloldalt látható „a YOUTUBE-ról töltök fel videót” gombra, egy ablak ugrik fel, amely itt látható.

 

1./ A fölső rubrikába másoljuk be a youtube videó linkjét.

 

Egy youtube videó linkjét (URL-jét) kétféleképpen kaphatjuk meg.

 

1./ A videó mellől kimásoljuk egy kattintással az URL-t (ez a videó linkje).

Vagy: egy épp lejátszott videó linkje mindig a böngészőnk felső sorában található, innen is vihetjük a linket.

 

FONTOS: véletlenül se az „Embed” sort másoljuk ki!

 

2./ Eztán gépeljük be a captcha-t,

 

azt a szöveget, ami az alsó rubrikában található.

 

3./ Majd kattintsunk a „Mehet” gombra. Ekkor ide kerülünk:

 

4./ Mi történt eközben? A youtub-os link alapján a civiljutub rendszere 1-2 mp alatt megkeresi a videót a youtube-on.

Eztán a ismét egy ablak ugrik fel (Youtube videó – részletek”), amelynek egyes rubrikáiba betöltve már láthatjuk a youtube-os videó címét, leírását, külcszsvait.

5./ Ha van kedvünk, érkezésünk, MÓDOSÍTHATJUK, KIEGÉSZÍTHETJÜK A CÍMET, LEÍRÁST, KULCSSZAVAKAT (feltevéskor is, de később is, belépve jelszavunkkal a „videóim” menüpontra kattintve (bejelentkezés után!).

 

 

Míg a youtube-on csak korlátozott karakterszámú szöveget másolhatunk, írhatunk be a videó LEÍRÁS-ába, a CivilJutub.hu-n 15 000 karakter áll erre rendelkezésünkre (azaz több mint húszszor annyi), ami egy civil szervezet esetében (küldetés, szervezet leírása, elérhetőségek megadása, főbb programok bemutatása) fontos lehet!

 

6./ ROVAT KIVÁLASZTÁSA, feltöltés befejezése – Miután ezekkel készen vagyunk (előttük is lehet), válasszuk ki azt a rovatot, ahova videónkat soroljuk.

Ha minden megvan, kattintsunk a „mehet” gombra.  Ezzel el is készültünk volna.

 

7./ Miután elkészülünk, ezt a rendszer is konstatálja, megjelenik a „KÉSZ VAN!” ablak.

8./ Két lehetőségünk marad eztán: 1./ vagy nekiállunk egy másik videónkat feltölteni a youtube-ról, vagy 2./ bezárjuk az ablakot a „close” feliratra kattintva, vagy a gépünk „Esc” gombját megnyomva.

9./ Feltöltött videónk leírását, címét, kulcsszavait később is módosíthatjuk bármikor, ld. „VIDEÓ(INK) SZERKESZTÉSE” címszónál bővebben.

10./ FONTOS!!!! a youtube-ról a civiljutubra beillesztett videókat a civiljutub.hu „sajátként kezeli” (számozza, nézéseket számolja, stb.), egyvalamit azonban nem tudunk csinálni e videókkal.

 

A CivilJutub.hu videók mellett található „beillesztési” kóddal

 

 

tudunk elvinni saját honlapunkra egyes videókat. Ez a szolgáltatás értelemszerűen (honlaptechnikai értelemben :) A YOUTUBE-RÓL BEILLESZTETT VIDEÓKNÁL NEM MŰKÖDHET, hiszen azokat a youtube-ról a civiljutubra tk. beillesztettük, amikor feltöltöttük.

Ezért a beillesztési kód csak azon videók esetében fog helyesen működni, amelyek jobb alsó sarkában a CivilJutub.hu logó található (azaz, amiket nem a youtube-ról beillesztettünk, hanem FELTÖLTÖTTÜNK a CivilJutub.hu-ra..

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a CivilJutub.hu oldalon lévő, ámde youtube-logós videók beillesztési kódját ne lehetne egyszerűen kimásolni.

YOUTUBE-LOGÓS videók HONLAPRA ELVITELÉT, BEILLESZTÉSI KÓDJÁNAK KIMÁSOLÁSÁT a következő módon hajtsuk végre: kattintsunk a videóra jobb egérgombbal, majd a „copy embedd code” kifejezésre kattintva már miénk is a youtube-os beillesztési kód.

 

 

Az ily módon a youtube-ról honlapunkba illesztett videókon nyilván nem látható majd a CivilJutub.hu logója, csak a youtube-é.

 

FELTÖLTÉS

TÁRHELY-TANÁCS

Ha a feltöltendő fájl mérete MB-ban, nagyobb, mint a mindenkori CivilJutub.hu-ra feltölthető fájlméret (ld. a feltöltés menüpontnál a honlapon, link: http://www.civiljutub.hu/uploader.php - csak bejelentkezve érhető el), akkor javasoljuk, hogy először tedd fel a youtube.com-ra az anyagodat (feltölthető 100 MB, anyaghossz: max. 10 perc), majd eztán töltsd fel a CivilJutub.hu-ra

a feltöltés menü „YOUTUBE-ról töltök föl videót” opcióját használva.

 

FELTÖLTÉS

 

VIDEÓ – számítógépről

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELTÖLTÉS

 

VIDEÓ – számítógépről

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELTÖLTÉS

 

VIDEÓ - számítógépről

 

Videó feltöltése a saját gépedről

 

Ez az ábra azt az állapotot mutatja, midőn egy feltöltés közben vagyunk.

 

I./ CÍM: először adjunk címet az anyagnak. FONTOS: gondoljunk arra, hogy a videót a felületen reprezentáló kis kép mellett, majd csak a cím, illetve az első mondat fog látszani. Azaz, a címnek, illetve az első két mondatnak lehetőleg el kell találni a videó tartalmának a lényegét. Külön kunszt, hogy egyúttal figyelemfelkeltőnek is kell(ene) lennie a címnek, első két mondatnak, ha tudjuk oldjuk meg így ezt a feladatot.

 

a) A cím legfeljebb 100 karakter lehet (ennyi fér ki a videó alatti címsorba)

b) Ha a YOUTUBE-ról hoztok át videót (amit több szempontból is ajánlunk), legyetek szívesek a címben zárójelben, ha lehet, két infót megadni, egyik, illető társadalmi szervezet neve röviden, másik, mikor lett publikálva a videó.

 

Így néz ki ez a gyakorlatban: Új macskák érkeztek állatotthonunkba! (Példa Alapítvány; videó publikálva 2009-09-22)

 

 

LEÍRÁS (videó): A CivilJutub.hu elsődleges célja, hogy – a videómegosztás kínálta lehetőség eszközével  – bemutassa a civil szervezeteket a nagyközönség, illetve egymás számára. Egyúttal olyan alapinformációkat szolgáltasson a videóval társítható civil szervezetről, amelyek az előbbi célcsoportok (nagyközönség, más szervezetek) számára saját szervezetünkről (a videóval társítható szervezet) gyors, érthető információkat szolgáltatnak.

Ezért tanácsoljuk, hogy a videó „LEÍRÁS”-ában – az adott videó tartalmának bemutatása mellett – mindig szerepeljen két dolog. Először is, a SZERVEZET ELÉRHETŐSÉGEI, azaz: HONLAPJÁNAK CÍME, EMAIL CÍME, TELEFONOS ELÉRHETŐSÉGE, LEVELEZÉSI CÍME, azaz azon információk, amelyeknek segítségével bármely érintett felhasználó igénybe tudhatja venni az adott szervezet szolgáltatásait.

(Bár a honlap biztonsági okokból nem támogatja a linkekre való közvetlen kattintással más oldalak elérését, azért csak nyugodtan adjunk meg linkeket a leírásban, hisz ezt egy kattintással kimásolhatja az érdeklődő felhasználó, majd saját böngészőjének címsorába illesztve könnyedén eljuthat a linkelt honlapoldalra.)

 

Másodszor: ha lehet, minden videó leírásában adjunk egy RÖVID ISMERTETÉST SZERVEZETÜNKRŐL (céljairól, tevékenységéről, történetéről). Tartsuk evidenciában, a videó mindenkori adott tartalma nem öncél, nem „a lényeg”, hanem nyilvánvalóan a szervezetünk által kitűzött célok megvalósításának eszköze, a legkülönfélébb aspektusokból (pl. egy bemutatkozó videó annak eszköze, hogy a szervezetünk által képviselt értékeket közvetítse; egy petíció átnyújtásáról szóló videó sem szól másról, mint a szervezetünk által képviselt értékek melletti fellépésről, vagyis, ez is a szervezetünk által képviselt értékeket közvetíti…).

 

Ismertessük tehát szervezetünket minden videónknál. Lehet, hogy nekünk ez unalmasnak tűnik, de pl. abban a felhasználóban, aki életében egyszer egyetlen egy videónkat nézi meg, így van esélye annak, hogy megmaradjon a szervezet által képviselt-közvetített társadalmi üzenet, értékvilág-választás.

 

KULCSSZAVAK – tartalmi követelmények: a kulcsszavak (máshol „címkék”-nek nevezik őket) fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. TARTALMI fontosság: olyan kulcsszavakat válasszunk, amelyek alapján magunk is megtalálnánk a GOOGLE-al az általunk feltett videót a net adatóceánjában. A kulcsszavak a keresőknek, lényegében a Google keresőjének szólnak.

Gondoljunk bele abba, mások milyen kulcsszavakat írnának a keresőrubrikába, ha ezt a videót szeretnék megtalálni, és úgy válasszuk ki őket. Ne csak a saját terminológiánkat használjuk, gondoljuk végig, milyen más kifejezésekkel lehetne rákeresni a mi videónkban ábrázoltakra. A gyenge, rossz, helytelen kulcsszavazás értelmetlenné teszi azok munkáját, akik készítették a videót, mert a neten csak az a dolog létezik, amit a kulcsszavak alapján képesek megtalálni a keresők. Minél jobb a kulcsszó-választásunk, annál jobban megél a videónk az interneten.

 

KULCSSZAVAK – FORMAI KÖVETELMÉNYEK: 1./ a KULCSSZAVAK elválasztására ne használjunk vesszőt!

2./ A kulcsszavakat SZÓKÖZÖKKEL, „SPACE”-EKKEL VÁLASSZUK EL EGYMÁSTÓL.

 

FONTOS: a rendszer hajlamos „összeolvasni”, egy kifejezésnek tekinteni azokat a kulcsszavakat, amelyek csak egy leütésnyi szóközzel vannak egymástól elválasztva. EZÉRT: ha biztosak akarunk abban lenni, hogy egy-egy kifejezést, kulcsszót külön-külön karunk használni (pl. szemét, hulladék), akkor KÉT SZÓKÖZZEL válasszuk el egymástól (pl. szemét  hulladék).

 

PÉLDA: ha mondjuk az index.hu oldalon valaki meg akarja találni az energiatakarékos égők káros sugárzásdózisáról szóló anyagot, csak akkor fog ez menni neki, ha a „kompakt fénycső” kifejezést írja be az index.hu keresőjébe, mert kizárólag ezzel a szókapcsolattal „indexelték”, kulcsszavazták az erről szóló anyagot. Ez a tipikus rossz példája a kulcsszavazásnak. Hisz vannak, akik az energiatakarékos világítótestek után pont a „kompakt fénycső” kifejezéssel keresnek, de nem biztos, hogy ők vannak többségben. Sokan mondjuk az „energiatakarékos izzó”, „energiatakarékos lámpa”, „energiatakarékos fénycső”, „energiatakarékos világítás”, stb. kulcsszavakat használják, ha erre az anyagra keresnek.

LÉNYEG: gondoljuk át tehát, hányféle kulcsszóval találhatni rá anyagunkra a Google-on, illetve a CivilJutub.hu honlapon (ld. következő bekezdés), különben nagyrészt kárba vész a videó elkészítésébe fektetett munka, a videó által közvetített mondanivaló.

 

KULCSSZAVAK – KERESÉS a CivilJutub.hu honlapon: a civil videómegosztón is a kulcsszavak alapján találják meg az érdeklődők a videónkat, szervezetünket. A keresőt, amely az oldal felső részén található, sokan használják a tapasztalatok szerint, ezért e szempontból is érdemes odafigyelni a kulcsszavak kiválasztására.

Tanácsunk az, hogy a kulcsszavak kiválasztásánál egyaránt „kulcsszavazzuk” a videó tartalmát és a szervezet(ek)et, amelyek a videó mögött állnak. Az sem fölösleges, ha ezek mellett a kulcsszavak közé bevesszük a „videó” kifejezést is minden feltett videónknál, hisz sokan keresnek egy-egy téma, szervezet kapcsán kifejezetten videókat (és pont azt, nem mást).

 

II./ Feltöltendő fájl kiválasztása: gépünkről válasszuk ki a feltöltendő fájlt, tallózással. Ez a rendszer sem szereti az ékezetes, 64 karakternél hosszabb fájlneveket, ezért praktikus magyar ékezeteket nem tartalmazó neveket adni a fájloknak. Ha több szóból áll a fájl, kössük össze alsóvonással, valahogy így: „feltolteno_videofajl” (nyilván az idézőjel nem kell :)

 

 

Eztán elindul a feltöltése a fájlnak.

 

 

Feltöltés közben látjuk, mekkora adatmennyiséget szándékozunk feltölteni, megtudjuk, hány KB megy fel mp-enként, illetve, ami a legfontosabb, hogy mennyi idő van még hátra a feltöltésből.

 

 

Ha sikerült a feltöltésed, ez a képernyő jelenik meg. A >> másik videó feltöltése << linkre kattintva folytathatod a feltöltést.

TIPP: 1./ Először készítsük el a videónk leírását, címét, kulcsszavait, majd eztán töltsük fel az anyagot.

 

 

FELTÖLTÉS

 

HANGANYAG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELTÖLTÉS

 

HANGANYAG

 

A hanganyagok kategóriába sorolása utólag történik.

 

a/ Először feltöltjük az anyagot.


b/ Ezután kitöltjük a szöveges részeket, majd rákattintunk a "befejezés - hanganyag feltöltés" gombra. Ekkor a hanganyagunk felkerül az oldalra, a rendszer automatikusan az "other" mappába teszi.

 

 

c/ Eztán a "hanganyagaim" (belépett állapotban balról a 3. felirat) feliratra kattintunk, és az anyag ikonja alatt található "szerkesztés" feliratra kattintunk.

Ha ez megtörtént, megkeressük a legördülő menüben (középtájt található) a nekünk szimpatikus kategóriát, majd az alsó "frissítés" gombbal
immár végleg elhelyezzük a hangfelvételt a megfelelő kategóriában. Ez aztán később megismételhető.

 

 

<br /> JEL ELTÜNTETÉSE A VIDEÓ LEÍRÁSÁNAK SZÖVEGÉBŐL

 

<br /> JEL ELTÜNTETÉSE a videó leírásból – saját videóink leírásának utólagos szerkesztése közben nyílik lehetőségünk a feltöltéskor a verbális anyagba (leírásba) került <br /> JEL eltüntetésére is.

 

 

<br /> JEL ELTÜNTETÉSE a videó leírásból – saját videóink leírásának utólagos szerkesztése közben nyílik lehetőségünk a feltöltéskor a verbális anyagba (leírásba) került <br /> JEL eltüntetésére is.

Hogy szerkeszteni tudjuk videóink leírását, ahhoz be kell lépnünk az oldalra, akként a felhasználóként, ahogy a videónkat feltöltöttük.

 

<br /> JEL eltűnik, mihelyst az aktuális leírást kicseréljük a videó szerkesztése felületen (ugyanarra, vagy egy másik leírásra pl. beillesztéssel), vagy egyszerűen csak egyenként kitöröljük a <br /> JEL-eket. Ha ezt megtettük, e jelek eltűnnek a videó leírásából.

 

Bővebben ld. => VIDEÓ(INK) SZERKESZTÉSE címszónál

 

 

STATISZTIKA

 

Az oldal jobb alsó sarkában találhatsz néhány, a CivilJutub.hu-ra jellemző statisztikai adatot.

 

 

Legfelül az oldalra jelenleg feltöltött videók száma látható, legalul pedig az, ebben a pillanatban épp hányan vannak az oldalon.

 

VIDEÓK SAJÁTOK

 

VIDEÓK SZERKESZTÉSE vagy  TÖRLÉSE

 

 

 

 

Feltöltött videóinkhoz utólag is hozzáférhetünk.

 

Feltöltött videóinkat utólag törölhetjük, leírásukat, címüket, kulcsszavaikat utólag tetszőlegesen módosíthatjuk.

 

Ehhez a „videóim” linkre kell kattintanunk, ekkor előtűnik az itt látható felület.

 

A feltöltött videókat, vagy hanganyagokat tetszés szerint törölhetjük, verbális részüket szerkeszthetjük => ld. következő címszó.

 

 

VIDEÓ(INK) SZERKESZTÉSE

 

VIDEÓLEÍRÁS, CÍM, KULCSSZAVAK UTÓLAGOS SZERKESZTÉSE

 

<br /> JEL ELTÜNTETÉSE

 

 

 

VIDEÓ-LEÍRÁS KIEGÉSZÍTÉSE 15 000 KARAKTERIG

 

 

 

Ha egy videónk alatt a „SZERKESZTÉS” linkre kattintunk, az itt látható felület tűnik elő.

 

SZERKESZTHETŐ A VERBÁLIS RÉSZE A FELTÖLTÖTT VIDEÓNAK, azaz: a VIDEÓLEÍRÁS, CÍM, KULCSSZAVAK UTÓLAGOS SZERKESZTÉSE válik lehetségessé.

 

<br /> JEL ELTÜNTETÉSE a videó leírásból – ekkor nyílik lehetőségünk a feltöltéskor a verbális anyagba került <br /> JEL eltüntetésére is.

Ez azt jelenti, ha a leírást kicseréljük a videó szerkesztése felületen (ugyanarra, vagy egy másik leírásra pl. beillesztéssel), vagy egyszerűen csak egyenként kitöröljük a <br /> JEL-eket, azok eltűnnek a videó leírásából.

 

VIDEÓ-LEÍRÁS KIEGÉSZÍTÉSE 15 000 KARAKTERIG – feltöltéskor csak 3600 karakterig mehetünk el a videóleírás hosszát illetően.

 

Utólagos szerkesztéskor azonban a videó leírását 15 000 karakterig kiegészíthetjük.

 

KULCSSZAVAK UTÓLAGOS SZERKESZTÉSE – ekkor ajánlatos újból átgondolni, és esetleg kiegészíteni a kulcsszavakat.

 

POSTAFIÓK(OM)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÜZENET KÜLDÉSE MÁS

FELHASZNÁLÓNAK

 

A rendszerben minden felhasználóhoz tartozik postafiúk, amin keresztül üzenhetnek egymásnak a felhasználók.

 

 

Ha új üzenetet akarsz küldeni, kattints az „új üzenet” linkre. Ekkor ezt fogod látni:

 

 

Ez már ismerős, nem magyarázzuk tovább :)

 

LETÖLTÉS – VIDEÓ

(CivilJutub.hu-ról!)

 

1./ Letölteni közvetlenül, egy gombnyomással, bejelentkezés nélkül, csak azokat a videókat tudod, amelyeken CivilJutub.hu logó található.

 

 

Ehhez még be se kell jelentkezned, elég rákattintani a „LETÖLTÖM” linkre (a belinkelt videó a „Tárgyaink története”, csak példaként)

 

bármelyik logós  videó alatt:

 

2./: Youtube-logós videókat,

 

 

különféle videóletöltő programokkal  tudsz letölteni a gépedre a CivilJutub.hu-ról, vagy épp a youtube-ról.

 

Ilyen például a downloadhelper.net, ami ugyan csak Firefox böngészővel működik együtt, de annál jobb.

Ilyen a RealPlayer is (de ehhez minimum 2 GHZ-es Intel Celeron minőségű processzor kell, különben fagyasztja a gépet), ez együttműködik mindhárom (Explorer, Firefox, Chrome) nagy böngészővel.

 

SZAVAZÁS

 

Szavazni akkor tudtok egy-egy videóra (sajátotokra is naponta egyszer), ha be vagytok lépve.

 

Szavazni a videó alatt - még üres - csillagokra húzva az egeret lehet.

 

LOGÓ FELTÖLTÉSE

Mielőtt feltöltitek a logótokat, képeteket (JPG vagy PNG, max. 300 kb), nevezzétek át azt, ha cirkalmas, ékezetes a fájlnév, különben nem fog megjelenni. A rendszer alapnyelve nem a magyar, ezért nem szereti pl. az ékezetes betűket. Legjobb, ha a feltöltésre szánt logónak valami egyszerű, ékezetmentes nevet adtok, példák: logo, LOGO, kep, logonk, ilyesmik.

 

SZABÁLYZAT

 

A „szabályzattal” akkor találkozhatunk először, amikor regisztrálunk. Csak akkor tehetjük ugyanis ezt meg, ha elfogadjuk a szabályzatot. A gyakorlat az, hogy regisztrációkor kevesen szokták végigolvasni a szabályzatot. Ha már regisztráltunk, de a szabályzatot nem olvastuk el, csak leokéztuk, érdemes időt szakítani a szabályzat elolvasására későbbiekben.


Szabályzat és alapvető tudnivalók...

1./ CÉL, KÜLDETÉS, PROFIL: A CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat és tevékenységüket a társadalomnak. A CIVIL SZERVEZETEK TUDATFORMÁLÓ MÉDIAEREJE CSEKÉLY. A mai „TV-, VIDEÓ-, INTERNET- világban” nincs olyan KÖZÖS médiánk, amelyen mozgófilmes anyagokat közölhetnénk – ingyen, saját nyelvünkön, magunk által előállítva, szerkesztve.   A CivilJutub.hu Videómegosztó Portál létrehozatalának, működtetésének általános célja: hathatósan szolgálni a civil társadalom önérvényesítő- és tudatformáló-képességének erősbödését. A CivilJutub.hu, mint projekt célja: egy civil szervezetek számára létrehozott videó-megosztó rendszer civil szervezetek és „civil gondolkodású felhasználók” általi közös működtetése, feltöltése, fejlesztése.
Egy civil szervezeti videómegosztó működtetésével „két legyet ütünk egy csapásra”. EGY: létrehozunk egy korszerű, videós infrastruktúrát a civil szervezeteknek, ami értük van, nekik szól. KETTŐ: egy honlapon összegyűjtjük és bemutatjuk a civil társadalom szereplőit és munkájukat „a nem civil társadalomnak”.

2./Regisztráció, és annak "érvényességi ideje": mindenki regisztrálhat, aki úgy gondolja, hogy az oldal profiljába illeszkedő anyagokat fog feltölteni. A "próbaregisztrációk" (annak tesztelése, hogy műx-e a dolog) nagyocska száma miatt egy korlátunk vagyon. Ha a regisztrált 60 napon belül nem tölt fel egy anyagot sem, akkor fenntartjuk a jogot, hogy regisztrációját előzetes értesítés nélkül töröljük. (Ez után természetesen újra regisztrálhat, mely esetben 30 napja van új anyag feltöltésére).

3./ FELTÖLTÉS: aki regelt, az feltölthet, ez alapszabály. A másik az, hogy a CIVILJUTUB.HU SZERKESZTETT OLDALként definiálja magát, ami azt jelenti, hogy ha olyasmit töltesz fel, ami az oldal szerkesztője szerint baromság és/vagy/mert nem ide való, nem illeszkedik a civil tematikába (NEM baromi jó, mer' az megy, ha az értelme nem baromság), vagy nyomokban sincs társadalmilag releváns üzenete, akkor bevállalod, hogy azt esetleg indoklás nélkül töröljük. A szerkesztőnek joga van az anyagodat más kategóriába helyezni, illetve mindahhoz, amihez általában egy szerkesztőnek joga szokott lenni. (Anyag törlése: azért indoklás nélkül, mert az ízlésekről legalább olyan fárasztó vitatkozni, mint a pofonokról... Ezt mi, mint érett emberek, úgy gondoljuk, tudjuk, és feltételezzük, hogy ti is ilyenek vagytok. Ígérjük azonban, semmiféle olyan videót nem törlünk, aminek van valamiféle "értelme", de ha szerintünk nincs, akkor bizony kitörölhetjük. Tehát, mi is nézünk a gyerekkel lufipattogtató kutyusokat a jutubon, de ha ilyen videót töltesz ide fel, azt nem fogjuk elfogadni.)

3./A REKLÁMVIDEÓK FELTÖLTÉSE - Reklámvideókat ingyenesen nem tárolunk a honlapon a profil megtartása miatt. Ilyet ne töltsetek föl. Ez alól csak a CIVIL SZERVEZETEK (anyagaik, őket népszerűsítő anyagok, stb.) képeznek KIVÉTELT. Info az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen kérhető. Ugyanitt kérhető egyedi esetekben vélemény.

3./B Az oldal működtetéséhez való forrásszerzés céljából reklámvideók és reklámok elhelyezhetők az oldalon, de ezek elhelyezése térítéshez kötött. Pl. 1-5 videó oldalon elhelyezése 55 MB/videóig, évi 10 000 Ft. Ennél nagyobb videók elhelyezése is lehetséges, de ezek elhelyezése valamivel drágább (MB-mérettől, tartalomtól függően...). Reklámbannerek elhelyezése az oldalba épített rendszer szerint lehetséges. Minden konkrét ügyben e-mailezz az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre, vagy hívd a 06-30-480-1145-öt.

4./ Licensz szerződés videó feltöltés esetén

A videót feltöltő regisztrált felhasználó kijelenti, hogy feltöltött videóért teljes felelősséggel tartozik, az ebből származó esetleges jogi következményekért a CivilJutub.hu oldalak üzemeltetőjét semmiféle felelősség nem terheli. Továbbá kijelenti, hogy ismeretei szerint az általa feltöltött videók szabadon felhasználhatóak, azokat semmiféle szerzői jog nem védi, és semmilyen személyiségi jogokat nem sértenek. A felhasználó hozzájárul, hogy az általa létrehozott nyilvános(publikus) videókat a CivilJutub.hu oldalakról bárki letöltheti, lementheti és saját céljaira szabadon felhasználhatja. A felhasználó tudomásul veszi, hogy a feltöltött, eredeti fájlokat a rendszer nem archiválja, azok utólagos letöltésére nincs lehetőség.

 

5./ Szerzői jogok

A CivilJutub.hu oldalak egy ingyenes videó tárhely szolgáltatás (fizetős reklámvideók és bannerek kivételével), amelynek célja a civil szervezetek erősítése. A CivilJutub.hu oldalak videó anyagait a regisztrált felhasználók töltik fel! A regisztrált felhasználók által feltöltött videók semmiféle előzetes vizsgálaton nem esnek át, azok jogi helyzetét nem áll lehetőségünkben ellenőrizni, így ez ügyben felelőséget nem tudunk vállalni. Az esetleges jogi következmények a beküldőt terhelik.

A CivilJutub.hu semmiképpen nem vállal felelősséget semmiféle kárért és, különösen, a szolgáltató nem tehető felelőssé semmilyen közvetlen vagy közvetett, járulékos vagy másodlagos károkért, elmaradt nyereségből, jövedelem elmaradásából vagy használat kiesésből származó olyan károkért, amelyek az üzemeltető weboldalain található információból fakadnak ill. azzal kapcsolatosak, függetlenül attól, hogy az ilyen károk szerződéssel, hanyagsággal, polgári peres eljárással, jogszabályokkal, törvényi rendeletekkel vagy egyéb ügyekkel kapcsolatosak.

A CivilJutub.hu oldalakon található videók kereskedelmi jellegű felhasználása nem engedélyezett. Az ebből eredő jogi következményekért a CivilJutub.hu felelősséget nem vállal! A CivilJutub.hu oldalainak szabad változtatásának a jogát fenntartja, beleértve a szolgáltatás felfüggesztését, megszüntetését, és a felhasználók által küldött videók törlését is.

A CivilJutub.hu az oldal rendezettségének érdekében fenntartja a jogot, hogy a videók kategória besorolását saját mérlegelése alapján egyoldalúan módosítsa; a videók leírását adott esetben kiegészítse; a kulcsszavakat helyettesítse, kiegészítse annak érdekében, hogy a keresők könnyebben megtalálhassanak egy-egy videót, hanganyagot (azzal a kitétellel, hogy egy felhasználó 10 kulcsszónál többet nem adhat meg a videójához).

Az üzemeltető nem vállal felelősséget sem látogatói, sem felhasználói oldal felé a szolgáltatás teljes egészére vagy csak egy részére vonatkozó - akár előzetes értesítés nélküli - szüneteltetéséből, illetve a teljes leállításából, az oldal tartalmának törléséből eredő károkért, továbbá nem vállal felelősséget a változtatásokból eredő károkért sem.

A TE kérdésed helye

A Mi válaszunk helye