CivilJutub.hu Civil Videómegosztó környezettudatos videó-pályázat

Bemutatkozik a CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztó

Kézikönyv - CivilJutub.hu használati útmutató

Movie Maker használata - CivilJutub.hu verzió

 

 CivilJutub.hu Civil Videómegosztó környezettudatos videó-pályázat

A CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztó (www.civiljutub.hu; működtetik: Dorogi Környezetvédelmi Egyesület és CivilFilm Egyesület) VIDEÓ-PÁLYÁZATOT hirdet.

   A pályázatra beadott videónak környezetvédelmi tudatosságot formálónak kell lennie.

   Pályázni 2010. január 1. és április 30. között készült videókkal lehet.

   A videó-pályázat beadásának (feltöltésének) végső határideje 2010. április 30.

   A pályázati felhívást egyben letöltheted >>> INNEN

   A pályázati kiírás linkje (azaz ez a cikk) pedig >>> ITT <<< található.

   Főnyeremény – videó-kamera

 

Bemutatkozik a CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztó

 

Civil videómegosztó – a CivilJutub.hu projekt bemutatása fullröviden...

2008. októberében indult el a CivilJutub.hu (www.civiljutub.hu), a magyar civil szervezetek első videó – és hanganyag – megosztója. Propagálására eddig még nem került sor. A honlap reményeink (CivilFilm Egyesület + Dorogi Környezetvédelmi Egyesület) szerint hathatósan fogja szolgálni a civil társadalom önérvényesítő-képességének erősbödését és a magyar társadalmat. Azt már látjuk, eltart majd egy darabig, amíg a civilek igazán elkezdik használni az eszközben rejlő lehetőségeket – de sebaj, így van ez minden új dologgal. Kérem, ismerkedjenek meg az oldallal, regisztráljanak, kezdjék el használni, és adják tovább a létrejöttéről szóló hírt. Már most szólunk: új színfoltként, új tevékenységként érdemes lehet beilleszteni a CivilJutub.hu oldalra szánt kisfilmek elkészítését a most készülő NCA-s pályázatokba. Az alábbiakban bemutatjuk a projektet.

Hozzászólás

Bővebben...

 

 (link: http://www.civiljutub.hu/page.php?page=3):

A CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat és tevékenységüket a társadalomnak. A CIVIL SZERVEZETEK TUDATFORMÁLÓ MÉDIAEREJE CSEKÉLY. A mai „TV-, VIDEÓ-, INTERNET- világban” nincs olyan KÖZÖS médiánk, amelyen mozgófilmes anyagokat közölhetnénk – ingyen, saját nyelvünkön, magunk által előállítva, szerkesztve.   A CivilJutub.hu Videómegosztó Portál létrehozatalának, működtetésének általános célja: hathatósan szolgálni a civil társadalom önérvényesítő- és tudatformáló-képességének erősbödését. A CivilJutub.hu, mint projekt célja: egy civil szervezetek számára létrehozott videó-megosztó rendszer civil szervezetek és „civil gondolkodású felhasználók” általi közös működtetése, feltöltése, fejlesztése.
  Egy civil szervezeti videómegosztó működtetésével „két legyet ütünk egy csapásra”. EGY: létrehozunk egy korszerű, videós infrastruktúrát a civil szervezeteknek, ami értük van, nekik szól. KETTŐ: egy honlapon összegyűjtjük és bemutatjuk a civil társadalom szereplőit és munkájukat „a nem civil társadalomnak”.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A HONLAPPAL KAPCSOLATBAN

 

A civil videómegosztónak jelenleg havi 10 000 látogatója volt. A fejlődés dinamizmusára jellemző adat: 2 hónappal az indulás után, 2009 januárjában, összesen 582-en látogattak meg minket (: http://twitter.com/civiljutub

 

HÍRLEVÉL - CivilJutub.hu

Iratkozzatok fel a hírlevelünkre itt >>>>> érdemes (érdekesebb videóink, videó-pályázat kamera első díjjal, videómegosztás hírek... :). {Engedélyezzétek a HTML-formátumot, úgy lesz OK a hírlevél!!!}

 "FRISS CIVIL VIDEÓK" - NAPI FRISSÍTÉS

Naponta feltesszük az előző vagy aznapi YOUTUBE-on publikált egyesületi, alapítványi videókat. A rovat neve: 0} FRISS CIVIL VIDEÓK. (Innen 1 hónap múlva a saját rovatukba kerülnek.)

 YOUTUBE-RÓL VIDEÓFELTÖLTÉS

Felhasználóink pár másodperc alatt, közvetlenül a YOUTUBE-ról is feltölthetik videóikat a CivilJutub.hu-ra, úgy hogy átkerül annak címe, leírása, címkéi is. Részletek maguktól adódnak, ha bejelentkezve a "feltöltés" gombra kattintasz.

 ÜGYFÉLSZOLGÁLAT (részletekért katt IDE)

 

A CivilJutub.hu Kézikönyv elkészült!!! Sok tipp, trükk, sztenderd az oldal használatához. Alább található, képekkel, linkekkel, DE egyben is letölthetitek , ha úgy jobban esik  >>>>>> LETÖLTÉS

"Felhasználási javaslat": regisztrálj, majd lépj be a CivilJutub.hu oldalra (http://www.civiljutub.hu), aztán kezd el használni ezt a kézikönyvet. Azért praktikus ez, mert ekkor mindent ki tudsz élőben próbálni, hisz a kézikönyvben lévő linkek egyből elvisznek az oldalnak arra a részére (pl. feltöltés a youtube-ról, jelszócsere, mindaz, ami itt írva vagyon), ami érdekelhet.

Hozzászólás

Bővebben...

 

(link:  http://www.civiljutub.info/index.php?option=com_content&view=article&id=67:movie-makaer-hasznalata&catid=38:kezikonyv-civiljutubhu-kategoria)

A Windows Movie Maker 2 programmal viszonylag könnyű a filmkészítés, hiszen számítógépén néhány egyszerű művelettel elkészítheti, megvághatja és közzéteheti házi videóit. A filmekhez speciális effektusokat, zenét és kísérőszöveget adhat. A kész filmeket pedig az interneten, e-mailben vagy CD-n is megoszthatja másokkal. A MM igazi windóz termék, egyszerű, felhasználóbarát. Bátran állíthatjuk, szinte mindegyik videóvágónál egyszerűbb megtanulni vele videót vágni, azaz, amolyan igazi ún. „belépő szintű” videószerkesztő. Mintegy 70 oldalas leírásunk szintúgy felhasználóbarát módon tálalja az MM használatának alapkérdéseit, néha túl szájbarágósan talán, de bizony mondom néktek, láttuk, hogy így lesz ez jól :)

   A kiadvány egyben is letölthető (KATTINTS >>>> IDE), word formátumban, hogy ki tudjátok vagdosni magatoknak, amit szeretnétek.

Bővebben...