Szabályzat és alapvető tudnivalók...

 1./ CÉL, KÜLDETÉS, PROFIL: A CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat és tevékenységüket a társadalomnak. A CIVIL SZERVEZETEK TUDATFORMÁLÓ MÉDIAEREJE CSEKÉLY. A mai „TV-, VIDEÓ-, INTERNET- világban” nincs olyan KÖZÖS médiánk, amelyen mozgófilmes anyagokat közölhetnénk – ingyen, saját nyelvünkön, magunk által előállítva, szerkesztve.   A CivilJutub.hu Videómegosztó Portál létrehozatalának, működtetésének általános célja: hathatósan szolgálni a civil társadalom önérvényesítő- és tudatformáló-képességének erősbödését. A CivilJutub.hu, mint projekt célja: egy civil szervezetek számára létrehozott videó-megosztó rendszer civil szervezetek és „civil gondolkodású felhasználók” általi közös működtetése, feltöltése, fejlesztése.
  Egy civil szervezeti videómegosztó működtetésével „két legyet ütünk egy csapásra”. EGY: létrehozunk egy korszerű, videós infrastruktúrát a civil szervezeteknek, ami értük van, nekik szól. KETTŐ: egy honlapon összegyűjtjük és bemutatjuk a civil társadalom szereplőit és munkájukat „a nem civil társadalomnak”.

 

2./Regisztráció, és annak "érvényességi ideje": mindenki regisztrálhat, aki úgy gondolja, hogy az oldal profiljába illeszkedő anyagokat fog feltölteni. A "próbaregisztrációk" (annak tesztelése, hogy műx-e a dolog) nagyocska száma miatt egy korlátunk vagyon. Ha a regisztrált 60 napon belül nem tölt fel egy anyagot sem, akkor fenntartjuk a jogot, hogy regisztrációját előzetes értesítés nélkül töröljük. (Ez után természetesen újra regisztrálhat, mely esetben 30 napja van új anyag feltöltésére).

3./ FELTÖLTÉS: aki regelt, az feltölthet, ez alapszabály. A másik az, hogy a CIVILJUTUB.HU SZERKESZTETT OLDALként definiálja magát, ami azt jelenti, hogy ha olyasmit töltesz fel, ami az oldal szerkesztője szerint baromság és/vagy/mert nem ide való, nem illeszkedik a civil tematikába (NEM baromi jó, mer' az megy, ha az értelme nem baromság), vagy nyomokban sincs társadalmilag releváns üzenete, akkor bevállalod, hogy azt esetleg indoklás nélkül töröljük. A szerkesztőnek joga van az anyagodat más kategóriába helyezni, illetve mindahhoz, amihez általában egy szerkesztőnek joga szokott lenni. (Anyag törlése: azért indoklás nélkül, mert az ízlésekről legalább olyan fárasztó vitatkozni, mint a pofonokról... Ezt mi, mint érett emberek, úgy gondoljuk, tudjuk, és feltételezzük, hogy ti is ilyenek vagytok. Ígérjük azonban, semmiféle olyan videót nem törlünk, aminek van valamiféle "értelme", de ha szerintünk nincs, akkor bizony kitörölhetjük. Tehát, mi is nézünk a gyerekkel lufipattogtató kutyusokat a jutubon, de ha ilyen videót töltesz ide fel, azt nem fogjuk elfogadni.)

3./A REKLÁMVIDEÓK FELTÖLTÉSE -    Reklámvideókat ingyenesen nem tárolunk a honlapon a profil megtartása miatt. Ilyet ne töltsetek föl. Ez alól csak a CIVIL SZERVEZETEK (anyagaik, őket népszerűsítő anyagok, stb.) képeznek KIVÉTELT. Info az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető. Ugyanitt kérhető egyedi esetekben vélemény.

3./B Az oldal működtetéséhez való forrásszerzés céljából reklámvideók és reklámok elhelyezhetők az oldalon, de ezek elhelyezése térítéshez kötött. Pl. 1-5 videó oldalon elhelyezése 55 MB/videóig, évi 10 000 Ft. Ennél nagyobb videók elhelyezése is lehetséges, de ezek elhelyezése valamivel drágább (MB-mérettől, tartalomtól függően...). Reklámbannerek elhelyezése az oldalba épített rendszer szerint lehetséges. Minden konkrét ügyben e-mailezz az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy hívd a 06-30-480-1145-öt.

 

4./ Licensz szerződés videó feltöltés esetén

A videót feltöltő regisztrált felhasználó kijelenti, hogy feltöltött videóért teljes felelősséggel tartozik, az ebből származó esetleges jogi következményekért a CivilJutub.hu oldalak üzemeltetőjét semmiféle felelősség nem terheli. Továbbá kijelenti, hogy ismeretei szerint az általa feltöltött videók szabadon felhasználhatóak, azokat semmiféle szerzői jog nem védi, és semmilyen személyiségi jogokat nem sértenek. A felhasználó hozzájárul, hogy az általa létrehozott nyilvános(publikus) videókat a CivilJutub.hu oldalakról bárki letöltheti, lementheti és saját céljaira szabadon felhasználhatja. A felhasználó tudomásul veszi, hogy a feltöltött, eredeti fájlokat a rendszer nem archiválja, azok utólagos letöltésére nincs lehetőség.

5./ Szerzői jogog

A CivilJutub.hu oldalak egy ingyenes videó tárhely szolgáltatás (fizetős reklámvideók és bannerek kivételével), amelynek célja a civil szervezetek erősítése. A CivilJutub.hu oldalak videó anyagait a regisztrált felhasználók töltik fel! A regisztrált felhasználók által feltöltött videók semmiféle előzetes vizsgálaton nem esnek át, azok jogi helyzetét nem áll lehetőségünkben ellenőrizni, így ez ügyben felelőséget nem tudunk vállalni. Az esetleges jogi következmények a beküldőt terhelik.

   A CivilJutub.hu semmiképpen nem vállal felelősséget semmiféle kárért és, különösen, a szolgáltató nem tehető felelőssé semmilyen közvetlen vagy közvetett, járulékos vagy másodlagos károkért, elmaradt nyereségből, jövedelem elmaradásából vagy használat kiesésből származó olyan károkért, amelyek az üzemeltető weboldalain található információból fakadnak ill. azzal kapcsolatosak, függetlenül attól, hogy az ilyen károk szerződéssel, hanyagsággal, polgári peres eljárással, jogszabályokkal, törvényi rendeletekkel vagy egyéb ügyekkel kapcsolatosak.

   A CivilJutub.hu oldalakon található videók kereskedelmi jellegű felhasználása nem engedélyezett. Az ebből eredő jogi következményekért a CivilJutub.hu felelősséget nem vállal! A CivilJutub.hu oldalainak szabad változtatásának a jogát fenntartja, beleértve a szolgáltatás felfüggesztését, megszüntetését, és a felhasználók által küldött videók törlését is.

   A CivilJutub.hu az oldal rendezettségének érdekében fenntartja a jogot, hogy a videók kategória besorolását saját mérlegelése alapján egyoldalúan módosítsa; a videók leírását adott esetben kiegészítse; a kulcsszavakat helyettesítse, kiegészítse annak érdekében, hogy a keresők könnyebben megtalálhassanak egy-egy videót, hanganyagot (azzal a kitétellel, hogy egy felhasználó 10 kulcsszónál többet nem adhat meg a videójához).

   Az üzemeltető nem vállal felelősséget sem látogatói, sem felhasználói oldal felé a szolgáltatás teljes egészére vagy csak egy részére vonatkozó - akár előzetes értesítés nélküli - szüneteltetéséből, illetve a teljes leállításából, az oldal tartalmának törléséből eredő károkért, továbbá nem vállal felelősséget a változtatásokból eredő károkért sem.