2009-ES TEVÉKENYSÉG – ADATOKKAL

 

CIVIL SZERVEZETI VIDEÓ-ADATBÁZIS LÉTREHOZÁSA - A portálon 2009. JANUÁRJÁBAN 100 civil videó volt.
2009. 12. 31-én 1040 db. 940 CIVIL VIDEÓT TÖLTÖTTÜNK FEL AZ OLDALRA 2009-BEN.
EREDMÉNY = > SIKERÜLT EGY KOMOLY CIVIL SZERVEZETI VIDEÓ-ADATBÁZIST LÉTREHOZNUNK
JELENTŐSÉG => egy NAGY CIVIL VIDEÓ-ADATBÁZIS KÖZVETÍTENI KÉPES A CIVIL GONDOLKODÁSMÓDOT, ÉRTÉKVILÁGOT – ez visszahat a társadalomra, visszahat a civil szervezetekre.

 

VIDEÓNÉZÉSEK NAPI SZÁMA – a januári napi néhánytól... 2009 DECEMBERÉBEN már NAPI 450 CIVIL VIDEÓT NÉZTEK MEG a CIVILJUTUB.HU-N (oldal-statisztikák: címlap, jobb alsó sarok). A 2010. első negyedéves átlag pedig 748 videó / nap volt

(STATISZTIKÁK - A videómegosztóról statisztikát és a – KÖZHASZNÚSÁGI KATEGÓRIÁK SZERINT KIALAKÍTOTT - ROVAT-STRUKTÚRÁt bemutató printsreent a „csatolt mellékletek” közt találják a bírálók.)

VIDEÓLEÍRÁSOK ELKÉSZÍTÉSE => 2009-ben mintegy 500 VIDEÓHOZ RÉSZLETES LE-ÍRÁST is készítettünk, ami ELEMI JELENTŐSÉGŰ => erre a videót máshova feltöltő szervezeteknek általában „nincs energiájuk”, ergo nem lesz látható-megtalálható a videójuk a neten
=> mert nincsenek a videók „mellett” azok a kulcsszavak, ami alapján megtalálhatná őket pl. a Google.

LÁTOGATOTTSÁG - A civil videómegosztót 2009. januárjában 582-en látogatták meg, 2009 OKTÓBERÉBEN 10 300-an.
A CivilJutub.hu utolsó negyedéves átlagos látogatottság 9768 látogatás havonta.
A 2009. januári bázisidőszakhoz képest a havi látogatottság 1678 %-al nőtt az év végére.

(Kevés olyan civil honlap van Magyarországon, ami a havi 10 000-res látogatószámot elérné – így elképzelhető, JOGOSAN GONDOLTUK, a CIVILEK TEVÉKENYSÉGÉT SZÉLES KÖRBEN KÉPES NÉPSZERŰSÍTENI EGY CIVIL VIDEÓMEGOSZTÓ.)

CIVIL SZERVEZETEK SZÁMA A VIDEÓMEGOSZTÓN - A 2009-es videó-feltöltési munka eredményeként 2009 decemberére 500-NÁL TÖBB MAGYAR CIVIL SZERVEZET VIDEÓI voltak megtalálhatók az oldalon – ha valaki kérdezi, mit csinálnak a magyar civil szervezetek, a CivilJutub.hu oldalira kattintva gyors áttekintést szerezhet erről.

CIVIL VIDEÓS HÍRPORTÁL JELLEG - A VIDEÓ-ADATBÁZIST NAPONTA FRISSÍTJÜK, nap mint nap feltesszük rá pl. az aznap, vagy előző nap a youtube-on megjelent egyesületi, alapítványi videókat. Ezzel HÍRFORRÁSKÉNT SZOLGÁLUNK.

A CIVILJUTUB.HU OLDAL SZERKESZTÉSE – naponta szerkesztjük a CivilJutub.hu oldalt. Ennek része az új anyagok megkeresése, feltétele az oldalra, ill. a címlap szerkesztése, a rovatstruktúra (közhasznúsági kategóriák szerint kialakított) karbantartása.

VIDEÓFELTÖLTÉS – CIVIL SZERVEZETEK - Az oldalra sok civil szervezet tölt fel rendszeresen videót => a Greenpeace-től kezdve a Minyata Egyesületen át, az Afrikai-Magyar Egyesületig. Munkánk részét képezte az is 2009-ben, hogy a civilek által feltett videókhoz elkészítsük a hiányzó leírásokat, kiegészítsük a kulcsszavakat – hogy jobban megtalálhatók legyenek a videók a neten.

HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK ELKÉSZÍTÉSE (PORTÁL ÉS VIDEÓZÁS) - 2009. októberében ELKÉSZÜLTÜNK a TERVEZETT HASZNÁLATI UTASÍTÁSOKKAL, feltöltöttük őket a CivilJutub.hu szöveges kiszolgáló-oldalára a www.civiljutub.info honlapra.

a./ KÉZIKÖNYV - CIVILJUTUB.HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ - (link: http://www.civiljutub.info/index.php?option=com_content&view=article&id=66:kezikoenyv-civiljutubhu-hasznalati-utmutato&catid=38:kezikonyv-civiljutubhu-kategoria  )

b./ MOVIE MAKER HASZNÁLATA - CIVILJUTUB.HU VERZIÓ - (link: http://www.civiljutub.info/index.php?option=com_content&view=article&id=67:movie-makaer-hasznalata&catid=38:kezikonyv-civiljutubhu-kategoria  )

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT - E-MAILES ÜGYFÉLSZOLGÁLATot működtettünk 2009 augusztusa óta - kezdetben kevés, majd átlag havi 50 megkeresés; TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT – folyamatos telefonos elérhetőség biztosítása vezetékes és mobiltelefonon – a lehetőséget augusztustól biztosítottuk.