Az alábbiakban a CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztó (működteti: CivilFilm Egyesület, Dorogi Környezetvédelmi Egyesület) felhívását olvashatják. A CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztónak (jelenleg majd 6000 civil, egyesületi, alapítványi videó található az oldalon) havonta 10 000 látogatója van, ezzel a leglátogatottabb civil honlapok közé tartozik.

Azoknak szervezeteknek a logója, amelyek már kihelyezték oldalukra a CivilJutub.hu, civil videómegosztó - www.civiljutub.hu oldalra mutató - logóját (a kép >>> INNEN LETÖLTHETŐ! <<< - http://www.civiljutub.hu/images/logo.gif ) minden olyan videó alatt láthatóak, amelyet bárki az oldalon megnéz. (Kattintsatok meg egy videót az oldalon, s látni fogjátok alatta pl. a Hulladék Munkaszövetség, a Greenpeace, vagy a Civil Közép-dunántúl (Civilkd) logóját.

Feltételek változása

FRISSÍTÉS (2012.03.11.) - 2012. 03. 11-től annyiban változnak a feltételek, hogy CSAK AKKOR tesszük ki a CivilJutub.hu címoldalára a jelentkező szervezet logóját (a mienk ettől még szabadon kitehető :), ha a szervezet HONLAPJÁNAK az a része ahova a mi logónk kerül, legalább 4-es  PageRank-al bír (címlap, kapcsolatok, partnereink stb. >>> tehát a konkrét oldalnak kell legalább 4-es PR-el bírnia) - kérjük megértéseteket, a logók betöltése lassítja a címoldal és a lejátszási oldalak megjelenését, ezért a változtatás...

PAGERANK ELLENŐRZŐ LINK (például...): http://www.googlepr.hu/ellenorzes/pagerank.Google_PageRank_ellenorzo


A logócsere technikai lebonyolítása

I. variáció (e-mailben, személyes kommunikáció nélkül): miután kihelyeztétek a honlapotokra a CivilJutub.hu (http://www.civiljutub.hu/ oldalra mutató) logóját, küldjetek egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. drótposta címre, benne a honlapotok linkjével (lehetőleg annak az oldalnak a linkjével, amelyen a CivilJutub.hu logó található :) Ha lehet, küldjétek el a logót az e-mailben, ha a honlapotokon ez elérhető, akkor nem feltétlenül szükséges. Eztán 24 órán belül mi is kitesszük a logótokat a CivilJutub.hu-ra, és erről e-mailben küldünk értesítést.
II. variáció (személyes kommunikációval)  ha bármilyen segítségre, magyarázatra, egyeztetésre van szükség: a) hívjatok minket a 06 30 480 1145-ös számon, vagy keressetek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emilcímen. b) Ha van vezetékes számotok, szívesen visszahívunk benneteket, ha elkülditek azt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emilcímre.

Röviden ennyi, kérünk Benneteket, hogy "legyetek rajta a dolgon", mert ez nekünk nagyon fontos, és azt szeretnénk, ha egy kicsit nektek is az lenne. Könnyű elintézni, hasznos és egyszerű, csináljuk meg mihamarabb :)

Üdvözlettel:

Nádor Tamás - szerkesztő
CivilJutub.hu - www.civiljutub.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az alábbiakban néhány új videónkról és hasznos információkról írunk

Pár érdekes videónk linkje az elmúlt hetekből (kiegészítve néhány igen igen nagy "civil népszerűségnek" örvendő videónkkal (a videó megnyitásához elég a képre kattintani :)
Auchan parkoló védett láp helyén? (videó publikálva: 2009.12.09.)
- Szakértői vélemény szerint nincs láp a dunakeszii Auchan mellett. A szakértői véleményt (homokos, szilárd talaj) e lápban derékig állva olvasta fel a tiltakozó!!!!!! Megáll az ész.

video pic

David Attenborough - Bolygónk, a Föld - A sokszorosan díjazott természetfilm, A kék bolygó alkotóinak új tudományos ismeretterjesztő sorozata minden eddiginél pazarabb látványvilággal ünnepli Földünk sokszínű szépségét. Feltettük a CivilJutub.hu-ra a  Sivatagok, Sarkvidékek, Síkvidékek, Esőerdők, Mély óceánok epizódokat, általában 5-6 részben.
video pic
Robbanás a dorogi égetőműben 2010. január 4-ikén délelőtt - A lényeg: 12 óra 10 perckor felrobbant egy 100 m3-es, szennyvizeket tároló tartály. A robbanás felszakította a tartály tetejét (nyilván ezt a hanghatást lehetett hallani városszerte – N. T.). A tartály tartalma, amely öt különféle beszállító veszélyes hulladéknak számító szennyvizeit tartalmazta begyulladt, ennek következtében fekete füst gomolygott a helyszínről.


A fenntartható fejlődés illúziója - Vida Gábor akadémikus előadásának első percei az Öko-völgy Alapítvány II. Fenntarthatósági Konferenciáján (Siófok-Somogyvámos, 2009.10.15.)
A pénz (film - 1 óra 9 perc) - A filmet a század első éveiben, Argentínában és Törökországban forgatták, a legmélyebb gazdasági válság idején. A rendezők a krízis gyökerét derítik fel: a Nemzetközi Valutaalapot vádolják a két ország gazdaságának szétverésével, aminek nyomán az emberek a bankautomatákat verték szét, amikor nem tudtak a pénzükhöz férni. De az utcán látható tömegtüntetések mellet más, szükségszerű, kreatív túlélési megoldásokat is kerestek, hogy a válsághelyzetben tudjanak egymáson és saját magukon segíteni. Az egyik legforradalmibb ötlet a 'helyi pénz' volt, egy alternatív valuta amit az argentinok hoztak létre, amikor az eredeti pénzüknek már nem volt értéke.

Tárgyaink története (magyar szinkronnal!; 43 perc) - A Tárgyaink története (aminek Cuccaink meséje volt a munkacíme, ha valaki úgy ismerné) számos környezeti és társadalmi ügy összefüggéseiről rántja le a leplet és arra hív minket, hogy egy fentarthatóbb és igazságosabb világot hozzunk létre. Megtanít pár dolgot, megnevettet és még az is lehet, hogy örökre megváltoztatja azt, ahogy a cuccainkra nézünk.
Periféria Egyesület 2010 - étel-ital osztás (videó publikálva: 2010.01.05.) - 2010. január - Közel harminc hajléktalan gyűlt össze a Periféria Egyesület krízisautójánál a Móricz Zsigmond utcánál. A metsző hideg ismét megtette a hatását, hiszen ennyien csak ritkán jönnek össze. Az utcán élőket kérdeztük, miként telt az ünnep, miként bírják a változékony időjárást. ===Civil Jutub.hu információ==== PERIFÉRIA EGYESÜLET – BEMUTATÁS, BEMUTATKOZÁS. "1994. júniusban végeztünk a főiskolán. Szociális munkás diplomával zsebünkben, nagy tervekkel vágtunk neki az életnek. Somogyiné Anikó a családsegítőben kezdett dolgozni, és Pattyán Lacival (Sz K.) gyakornokok lettünk a nyíregyházi szociális munkás képzésben. Alig kezdődött el az új tanév, és Lacival éreztük, hogy nagyon hiányzik a szakmai munka. Az oktatással még csak ismerkedtünk, és mellette nagyon vágytunk arra, hogy a gyakorlatban kipróbálhassuk magunkat..."


A NASA 2012-re az Északi-sarki jég teljes elolvadását lehetségesnek tartja. Ez további gyors melegedéshez és klímakatasztrófáh oz vezethet. Leggyorsabb esély megfékezésére a húsmentes étrend. Ha többet szeretnél tenni, írd alá a petíciónkat: http://www.globalisf elmelegedes.info/pet ition/

Legnézettebb videók sorrendje 2010. 01. 08-án:


HASZNOS-ÉRDEKES LINKEK (pl. videóverseny, CivilJutub.hu Kézikönyv stb.)

A hírlevél küldése tájékoztatási célt szolgál, leiratkozni a levél alján lehet, egy kattintással.  A CivilJutub.hu civil videómegosztón naponta jelennek meg azok az egyesületiCivilJutub.hu, alapítványi videók (és csak ezek), amelyeket készítőik a youtube.com-ra tettek fel. Az oldal napi frissítésű, terveink között az szerepel, hogy két-három hetente küldünk Önöknek egy válogatást az érdekesebb, fontosabb egyesületi, alapítványi videókból, így Ön és/vagy szervezete pontosan tudni fogja, mit csinálnak éppen "a többiek".

A CivilJutub.hu civil videómegosztó a maga nemében egyedüli a világon, "magyar találmány". Ezen kívül nincs olyan videómegosztó a világon, ami a civil szervezeteket hivatott szolgálni. Egyúttal arra is szeretnénk "meghívni", látogassa, használja az oldalt, hisz mi már tapasztaltuk, mennyire alkalmas ez a módszer, hogy mintegy szórakozva tanuljunk, megismerjük civil társainkat, más társadalmi szervezetek tevékenységét, szolgáltatásait. A megismerésből később ismeretség, majd együttműködés is lehet... és pont ez a CivilJutub.hu célja: elősegíteni a civil szervezetek kapcsolatépítését, együttműködését.

Egy kollégánk apja, aki nem túl sokat tud a civil szervezetek munkájáról,  ezért nem is igen becsüli sokra a civileket, egyszer megkérdezte a fiát, úgy mégis , tulajdonképpen "MI A FRÁSZT CSINÁLNAK A CIVIL SZERVEZETEK" (szerinte nyilván semmit)? Magyarázkodás helyett meg tudtuk neki mutatni a civil videómegosztón... és hogy szemmel láthatóan változott a véleménye, ezt jó érzés volt megtapasztalni :)


HASZNOS-ÉRDEKES LINKEK:

CivilJutub.hu Civil Videómegosztó környezettudatos videó-pályázat

Bemutatkozik a CivilJutub.hu civil szervezeti videómegosztó

Kézikönyv - CivilJutub.hu használati útmutató

Movie Maker használata - CivilJutub.hu verzió

HÍRLEVÉL - CivilJutub.hu


FONTOS INFORMÁCIÓK A HONLAPPAL KAPCSOLATBAN

 

A civil videómegosztónak jelenleg havi 10 000 látogatója volt. A fejlődés dinamizmusára jellemző adat: 2 hónappal az indulás után, 2009 januárjában, összesen 582-en látogattak meg minket (: A Twitteren tájékoztatunk a honlappal kapcsolatos legeslegfontosabb hírekről - http://twitter.com/civiljutub

HÍRLEVÉL - CivilJutub.hu

Iratkozzatok fel a hírlevelünkre itt >>>>> érdemes (érdekesebb videóink, videó-pályázat kamera első díjjal, videómegosztás hírek... :). {Engedélyezzétek a HTML-formátumot, úgy lesz OK a hírlevél!!!}

"FRISS CIVIL VIDEÓK" - NAPI FRISSÍTÉS

Naponta feltesszük az előző vagy aznapi YOUTUBE-on publikált egyesületi, alapítványi videókat. A rovat neve: 0} FRISS CIVIL VIDEÓK. (Innen 1 hónap múlva a saját rovatukba kerülnek.)

YOUTUBE-RÓL VIDEÓFELTÖLTÉS

Felhasználóink pár másodperc alatt, közvetlenül a YOUTUBE-ról is feltölthetik videóikat a CivilJutub.hu-ra, úgy hogy átkerül annak címe, leírása, címkéi is. Részletek maguktól adódnak, ha bejelentkezve a "feltöltés" gombra kattintasz.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT (részletekért katt IDE)


Üdvözlettel:
Nádor Tamás - szerkesztő
CivilJutub.hu - www.civiljutub.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A CivilJutub.hu működtetését jelenleg támogatják:

Partnereink, felhasználóink közül néhány...

logo