E-MAIL IDÉZET: „From: Öcsi József [mailto:ocsi.jozsef.........] Véletlenül bukkantam a honlapra. Kilenc éve dolgozunk azon, MINÉL TÖBB SZERVEZET ISMERJE EGYMÁST, együtt dolgozzanak, tudjanak egymásról. EBBEN AZ ÖTLETBEN VISZONT BENNE VAN MINDEN. Gratulálok! Ezért jó lenne, ha tudnának róla. Öcsi József – irodavezető/Foglalkoztatási és Szociális Hivatal/Mobilitás Ifjúsági Szolgálat”. Az e-mailt azért másoltuk ide, mert SZAKMAILAG RELEVÁNS, KÜLSŐ NÉZŐPONTBÓL ÖSSZEFOGLALJA PROJEKTÜNK hosszú távú CÉLJÁNAK LÉNYEGÉT. A következő cikkben 2010-2011-re tervezett tevékenységeinket osztjuk meg az olvasóval.

 

 A PROJEKT STRATÉGIAI ERŐSSÉGE

A CivilJutub.hu projekt EGYSZERRE SZÓL a civil szervezeteknek és a „hétköznapi” internet-felhasználóknak.

Az EREDMÉNY STRATÉGIAI CÉLUNK folyamatos MEGVALÓSULÁSA: egy NAGY CIVIL VIDEÓ-ADATBÁZIS KÖZVETÍTENI KÉPES A CIVIL GONDOLKODÁSMÓDOT, ÉRTÉKVILÁGOT.

 

A CivilJutub.hu PROJEKT CÉLJA:

A) Egy civil szervezetek számára létrehozott VIDEÓ-MEGOSZTÓ - CIVIL SZERVEZETEK és „civil gondolkodású felhasználók” ÁLTALI KÖZÖS MŰKÖDTETÉSE, fejlesztése.

B) A CIVIL SZERVEZETEK s azok MUNKÁJÁNAK BEMUTATÁSA a TÁRSADALOM tagjainak.

C) A videó-készítés, VIDEÓ-HASZNÁLAT GYAKORLATTÁ TEVÉSE, motiválása a CIVIL SZERVEZETEKNÉL.

 

TOVÁBBFEJLESZTENDŐ SZOLGÁLTATÁSAINK 2010/2011-ben

CÉLCSOPORTOK

a/ INTERNETHASZNÁLÓ CIVIL SZERVEZETEK – havi HÍRLEVELÜNKKEL 5600 SZERVEZET ELÉRÉSE.

b/ a EGYÉNI FELHASZNÁLÓK – akik megnézik az oldalon a civil videókat.

Most havi 10 000-ren látogatják az oldalt, 5-600 civil videót néznek meg naponta.

VÁRHATÓ EREDMÉNY 2010 VÉGÉRE - havi 15 000 látogatónk fog megnézni havi 20 000 - 30 000 videót.

 

c/ A kampányok (civil marketing) által: kb. 100 000 internet-használót fogunk elérni 2010-ben

d/ ÖNKÉNTESSÉG, EGYÜTTMŰKÖDÉS generálása: a CivilJutub.hu-nak, mint a MÉDIAFELÜLETNEK a LÉTREJÖTTE önmagában GENERÁL sokféle tevékenységet. Pl.: a szervezetek MEGISMERTETIK magukat, egyúttal MEGISMERKEDHETNEK egymással => akinek ma megismerem a tevékenységét, holnap együtt tudok működni…

 

TEVÉKENYSÉGI TERVEINK – 2010/2011-re

 

1./ CIVIL SZERVEZETI VIDEÓ-ADATBÁZIS NAPI BŐVÍTÉSE, frissítése a CivilJutub.hu portálon, a CIVIL VIDEÓK „LÁTHATÓVÁ TÉTELE” AZ INTERNETEN – összesen. 3200 db

1.1) CIVIL SZERVEZETEK VIDEÓINAK ÖSSZEGYŰJTÉSE AZ INTERNETRŐL, YOUTUBE-ról - min. 2000 DB

1.1.1/ A CIVILJUTUB.HU FRISSÍTÉSE NAPI gyakoriságú. A civil szervezetek havonta 165-200 videót tesznek fel a YOUTUBE-ra. Ezeket mi - amint a youtube-on megjelennek - feltesszük a CivilJutub.hu-ra (ld. http://www.civiljutub.hu/category.php - FRISS CIVIL VIDEÓK rovat).

Egyúttal MEGFELELŐ CÍMMEL, KULCSSZAVAKKAL, LEÍRÁSSAL (utóbbi mennyisége pályázati finanszírozás-függő - munkaigényes feladat) is ellátjuk őket, hogy LÁTHATÓAK LEGYENEK A NETEN.

A CIVIL VIDEÓFELTÖLTÉS JELLEGZETES HIBÁJA – 80 %-ban –, hogy elmulasztják a videókat megfelelő, a keresőknek nélkülözhetetlen szöveges részekkel – cím, kulcsszavak, leírás – ellátni => emiatt a videók a keresők – ezek csak szavakat naplóznak – számára láthatatlanok, ergo, a netezők sem látják őket.

Ezt KORRIGÁLJUK mi, ezzel LÁTHATÓVÁ-MEGTALÁLHATÓVÁ TESSZÜK A CIVIL VIDEÓKAT AZ INTERNETEN.

1.1.2/ CIVIL SZERVEZETEK VIDEÓINAK ÖSSZEGYŰJTÉSE AZ INTERNETRŐL, YOUTUBE-on kívüli online helyekről - min. 800 DB

A mintegy havi 200-220 youtube-on megjelenő alapítványok, egyesületek által feltöltött videó mellett a legkülönfélébb médiákban (index, origo, megyei online lapok stb.) még úgy havi 60-80 olyan videó készül, amelyet ezeknek a médiáknak a munkatársai jegyeznek, s amelyek civil szervezetek munkájáról szólnak (vagy azok valamilyen módon érintettek ezekben a videókban). Ezeket letölteni az egyes honlapokról, majd feltölteni a youtube-ra, majd onnan a CivilJutub.hu-ra

 

 1.2/ HATÁRON TÚLI CIVIL SZERVEZETI VIDEÓ-ADATBÁZIS LÉTREHOZÁSA

Az összes határon túli magyar civil szervezet által a netre feltett videót megkeressük, összeszedjük, feltöltjük a CivilJutub.hu-ra. Be szándékozunk gyűjteni mind (példák: ld. www.civiljutub.hu, rovat: „határon túli magyarság”), de min. 400 db-ot.

1.3) VIDEÓ-LEÍRÁSOK ELKÉSZÍTÉSE: a videó-gazda, vagy videókban érintett civil szervezetekről legalább 2000 – 10 000 karakter terjedelmű leírás elkészítése főként az adott civil szervezet honlapjának információi alapján – A VIDEÓKHOZ TARTOZÓ SZÖVEGEK keresők számára elérhető „SZÓKÉSZLETÉVEL” BIZTOSÍTJUK A SZERVEZETEK VIDEÓINAK MEGTALÁLHATÓSÁGÁT az interneten

 

JELENTŐSÉG

A civil szervezetek videóinak folyamatos „begyűjtésével” egy hatalmas, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ „CIVIL VIDEÓ-ADATBÁZIST” HOZUNK LÉTRE, aminek értéke és súlya van – s egyre inkább képes megvalósítani stratégiai célunkat: „egy NAGY CIVIL VIDEÓ-ADATBÁZIS KÖZVETÍTENI KÉPES A CIVIL GONDOLKODÁSMÓDOT, ÉRTÉKVILÁGOT”.

 

2./ PROPAGANDA, A CIVILJUTUB.HU CIVIL MARKETINGJE

Feladat: - a CivilJutub.hu minél szélesebb körben (civil szervezetek + társadalom tagjai) megismertetése

2.1) E-MAIL KAMPÁNY (havonta)

A CivilJutub.hu email-adatbázisában 5600 hazai civil szervezet e-mailje található meg, nekik szoktunk havonta CivilJutub.hu HÍRLEVELET küldeni => CIVIL VIDEÓMEGOSZTÓ CIVIL SZERVEZETEK KÖRÉBEN VALÓ PROPAGÁLÁSA, használatra rendszeres felhívás (példa hírlevelet lásd, LINK > http://www.civiljutub.info/index.php?option=com_acajoom&act=mailing&task=view&listid=1&mailingid=20&Itemid=54)

2.2) SAJTÓKAMPÁNY – tájékoztatjuk a hazai – elektronikus és írott - médiát az oldal működéséről, a CivilJutub.hu tevékenységeiről (ehhez: sajtóanyagok, ismertetők elkészítése), legalább 200 ilyen cikk-megjelenést tervezünk elérni 2010-ben

2.3) BANNER- LINKCSERÉK lebonyolítása, CIVILJUTUB.HU LINKELT LOGÓJÁNAK ELHELYEZ(TET)ÉSE - A CivilJutub.hu LOGÓJA és/vagy LINKJE egyre több civil oldalon jelenik meg (de PL. MEGTALÁLHATÓ már az NCA.HU-n is = > http://www.nca.hu/?page=links/list&offset=15), egyre több internetes oldalon számolnak be létrejöttéről (pl. CivilRádió, nonprofit.hu stb.)

Fontos, mert a honlapok címoldalára kihelyezett CivilJutub.hu logó hozza a látogatók jelentős részét (ezt tárhelyünk belső rendszere mutatja). További 60-100 OLDALRA SZERETNÉNK kihelyeztetni linkelt logónkat 2010/2011-ben (e munka folyik, ld. civiljutub.hu címlapjának alját).

 

3./ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT MŰKÖDTETÉSE

3.1.) E-mailes ügyfélszolgálat

3.2.) Telefonos ügyfélszolgálat

Mindkettőt működtetjük 2009. júliusa óta, jelenleg havi 100 fölött van pl. az emailes ügyfélszolgálati cselekmények száma – működtetni akarjuk 2010/2011-ben is.

  4./ A CIVILJUTUB.HU OLDAL SZERKESZTÉSE

A CivilJutub.hu szerkesztett honlap (ld. szabályzat: www.civiljutub.hu/page.php?page=3), amivel naponta foglalkozni kell. Pl. a címlapra kiemelt videóknak tükrözni kell az oldal civil üzenetét, a címlap-összetételt, úgy kell összeállítani, az a civil szervezeteknek és látogatóknak egyaránt érdekes legyen, a rovatokat kell kezelni, a nem megfelelő leírással rendelkező videókat leírással, megfelelő kulcsszavakkal kell ellátni stb.

A SZERKESZTÉS LÉNYEGE: folyamatosan közvetíteni azt az üzenetet: ez egy élő civil honlap, „amire érdemes dolgozni”. Ennek az üzenetnek az „előállítása” az oldal szerkesztése, a szerkesztői feladatok egyike.

 

ÖSSZEFOGLALVA: 2010-ben folytatni szeretnénk a civil videómegosztó feltöltését, és civil szervezetekkel (hírlevél), a társadalom tagjaival (sajtókampány, banner-cserék) való megismertetését, hogy egyre hatékonyabban legyünk képesek közvetíteni a civil gondolkodásmódot, értékvilágot a civil videómegosztás eszközével..