Megjelent a CivilJutub.hu 2013. DECEMBERI videó-hírlevele.  Rajtad kívül még több mint 9000-ren (hazai + határon túli civil szervezet, magánszemély, sajtómunkatárs) kapják meg :)

 VIDEÓNÉZÉSEK SZÁMA - 2013: több mint egymillió-százötvenezer (1 153 183) - 2013-ban ennyi alkalommal kattintottak rá a társadalom tagjai egy-egy civiljutubos civil szervezeti videóra. Ez nagyjából azt jelenti, hogy mintegy 300 000 - 500 000 embert értünk el egy/több civil videóval 2013-ban.

 KERESÉSEK SZÁMA: 41 720 db. Napi 114 keresést indítottak a látogatók a CivilJutub.hu oldalon 2013-ban. Ahogy mindig is szerettük volna: videó-bázisként használják az emberek a civil videómegosztót. És ez csak a keresések kisebb része: az oldalba épített Google-kereső használatát a mi statisztikai rendszerünk nem számolja.

 

CivilJutub.hu Hírlevél
2013. DECEMBER
MENÜ

VIDEÓVÁLOGATÁS - 2013 NOVEMBER
BEMUTATKOZÓ cikkek
KORÁBBI hónapok videó-hírlevelei
CIVILJUTUB.INFO
LETÖLTÉSEK (pl. haszn. útmutató)
leiratkozás vagy adatmódosítás
+ alapszabály & közhasznúsági jelentések

Tisztelt [név] !

2010 júniustól havi egy hírlevelet küldünk ki a magyarországi civil szervezeteknek (EDDIGI HÍRLEVELEK >>> LINKJE), melyekben elküldjük a CivilJutub.hu civil videómegosztón megjelent, AZ ADOTT HÓNAPBAN szerintünk LEGÉRDEKESEBB pár tucat CIVIL VIDEÓ linkjét. Ma a magyar civilek mintegy 400 videót tesznek fel havonta a youtube.com videómegosztóra, mi - többek közt - ezeket tesszük fel a CivilJutub.hu-ra, kicsit felturbózva őket kereső-szempontból. Ezekből válogattuk ki ezt a pár tucatot, melynek a linkjét havonta elküldjük.

2012-es MUNKA > CivilJutub.hu

A civil videómegosztó – 2008 09. 24-ei indulása óta – többféle módszerrel, szisztematikusan dolgozik azért, hogy a civil videómegosztás eszközét felhasználva a TÁRSADALOM SZÉLES RÉTEGEIVEL hatásosan MEGISMERTETESSE CIVIL SZERVEZETEINK TEVÉKENYSÉGÉT. Cikkünkben röviden összefoglaljuk 2012. évi tevékenységünket.

>> BŐVEBBEN <<


KERESŐ-TIPP: ha el akarod érni egyszerűen egy régebbi hónap videóválogatását, írd be a videókeresőbe (oldal teteje), mondjuk azt, hogy hrlm1107 - ekkor pl. megkapod a 2011 júliusi hírlevélbe kiemelt hazai szervezetek videóit.


Rádió interjú a CivilJutub.hu főszerkesztőjével - az interjút az marosvásárhelyi Erdély FM Rádió (www.erdelyfm.hu) készítette 2011. február 4-én. > BŐVEBBEN <<


A CivilJutub.hu Kézikönyv: magyarázatok az oldal használatához képekkel, linkekkel, DE: egyben is letölthetitek , ha úgy jobban esik >>> LETÖLTÉS


HÍRLEVÉL-FELIRATKOZÁS

(KATTINTS RÁ)


LEIRATKOZÁS

vagy

ADATMÓDOSÍTÁS

A CivilJutub.hu Videó-hírlevélről >> ha nem vagy hírlevél közelben ÉS tudod az email-címet, amire kapod a videó-hírlevelet.

a) >>> KATTINTS IDE <<<

VAGY

b) küldj egy mélt, ha nem találod az email-címedet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

c) AZONNALI LEIRATKOZÁSHOZ - az utolsó videó után találod meg a linket.


IMPRESSZUM

ELÉRHETŐSÉGEINK :

Nádor Tamás – szerkesztő

CivilJutub.hu civil videómegosztó

mobil: 06-30-480-1145

T/F: 06-21-382-9225

(hangfájl-hagyása ezen)

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

honlap: www.civiljutub.hu

 

Királyság vs. kis-királyság - kommentre komment

3,5 millió videónézés - 2013. szeptember c. cikkünkhöz (lényege: 2013. 09. 13-án a civil videómegosztó elérte a 3 500 000-redik videónézést.) egy olvasó megjegyezte egy hozzászólásban, hogy "ez a 3,5 M elég király :)". Amennyire jólesett a megjegyzés, annyira meg is indított bennünk valamit. Úgyhogy, válaszoltunk a kommentre. Ecce a komment kommentje (elnézést a HSZ-es pongyolizmusért, de úgy korrekt idézni, ahogy esett :):

"Szia,  Kb. öt éve nem igazán sikerül átvinni azt az eccerű üzit a pályázatos emberkék fejibe, hogy a civil videómegosztó aztat csinálja, hogy amit a civilek csinálnak, azt meg is nézetteti az emberiséggel, oszt' hogy esz edj küllön művíszet. 

Úgy nagy tételben.  Szerintük vaszeg elég, hogy meg vannak csinálva e filmek, nehogy má' meg is nézzék őket.  Mer'hogy a CivilJutub több nézettséget biztosít a legtöbb filmnek, mint a Youtube.  Simán, mert a civilek, eléggé el nem civilhető módon, ált-ban tesznek arra, hogy szövegezzék az anyagaikat, ahogy azt' szoktam írni.  Így aztán egy link-körön túl (akiknek elküldik esetleg a YT-os filmlinket), senki sem tud róluk, hisz' nem kereshetőek, ergo találhatóak.  Egyébként ez a net vicce.  Hogy pont a civil anyagokat nem szövegezik halálra, ahogy kéne."


 2013 - 1.150 E videónézés per év = 3154 videónézés naponta

Lezárult a 2013-as év. Így megvannak a teljes évre vonatkozó adataink. 1 153 183 volt a videónézések száma 2013-ban. Átlagolva: 3154 civil videót néztek meg a társadalom tagjai minden egyes nap a civil videómegosztó jóvoltából (300 videónézés a CivilJutub.hu oldalon zajlik, 850 000 külső linkeken belinkelt videókon keresztül).

KERESÉSEK SZÁMA: 41 720 db. Napi 114 keresést indítottak a látogatók a CivilJutub.hu oldalon 2013-ban. Ahogy mindig is szerettük volna: videó-bázisként használják az emberek a civil videómegosztót. És ez csak a keresések kisebb része: az oldalba épített Google-kereső használatát a mi statisztikai rendszerünk nem számolja.

LÁTOGATÓSZÁM: összesen 85 623-an látogatták meg közvetlenül a civil videómegosztót 2013-ban. Azaz naponta 238 látogatónk volt.

Ez csal pár nyers-gyors adat, az adatok elemzését, statisztikák több éves összehasonlítását következő hírlevelünkben olvashatjátok majd.


 A világ legkisebb költségvetésű videómegosztójának - GOOGLE találatai a „videómegosztó”, és a „civil szervezetek videói” kifejezésekre


Novemberben lépte át az évi videónézés-szám az egymilliót. Ami azt jelenti, csak 2013-ban már több mint egymillió alkalommal kattintottak rá a társadalom tagjai egy-egy civiljutubos civil szervezeti videóra. Mi ez, ha nem valami? Ezzel együtt, a világ legkisebb költségvetésével dolgozó videómegosztója a CivilJutub.hu civil videómegosztó :( Az elmúlt 3 évben összesen sem volt 0,5 M Ft bevételünk. Működésünk forintügyi alapját így - legnagyobb sajnálatukra - munkatársaink pénzügyi kizsigerelése ;) jelenti. Ehhez képest, egészen jól futunk... ha beütjük pl. a "videómegosztó" kifejezést a GOOGLE-ba, az első húsz találatból 4 db a miénk... (cikk) Mi lenne, ha a pályázatok döntéshozói esetleg pénzt is adnának munkánkhoz? Túl sok "civil találat"?

1.) GOOGLE találatok „videómegosztó” szóra:

link: https://www.google.hu/#q=vide%C3%B3megoszt%C3%B3&start=0

Eredmény, CivilJutub.hu: 2013-12-03-án - első húsz találatot vizsgálva:

CivilJutub.hu találatai, sorrendben: 10. + 13. + 14. + 17.

Azaz összesen: az első húszból NÉGY találat a civil videómegosztóé.
SZÁZALÉKBAN: első húsz találat 20 %-a a CivilJutub.hu-é a „videómegosztó” szóra.

  FOLYTATÁS, TELJES CIKK >>>


Rövid bemutatkozás: civil videómegosztó, CivilFilm Egyesület – 2013. november

MOTIVÁCIÓ

2007 - mintha sokan azt gondolnák: a civil szervezetek „semmi érdemlegeset” nem művelnek, „fölöslegesek”. ÖTLET: ne magyarázgassuk, MUTASSUK MEG: HÁNYFÉLE MÓDON TESZNEK a CIVILEK a társadalom jobbításáért.

  CÉL

Íme, a CIVIL VIDEÓMEGOSZTÓ (CV), ahol konkrétan BE TUDJUK MUTATNI, szervezeteink mit tesznek egy igazságosabb társadalomért.

Mert - gondoltuk -, a CIVIL TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSÁNAK - a mai „TV-, VIDEÓ-világban” - tán a leghatékonyabb ESZKÖZE épp a VIDEÓ, amely egyszerre meg ütősen tartalmazza mindazokat az információkat (kép, hang, emóció), amelyek segítségével MEGRAGADHATÓ AZ EMBEREK FANTÁZIÁJA.

  KÜLDETÉS

A társadalmilag sérülékeny csoportok integrációja érdekében a TÁRSADALOM TAGJAINAK GONDOLKODÁSMÓDJÁN KELL VÁLTOZTATNI: azt kell BEFOGADÓVÁ tenni - ehhez az emberek fantáziáját kell megragadni.

 FOLYTATÁS, TELJES CIKK >>>


HAVI STATISZTIKA & annak értelme - CivilJutub.hu - 2013

A mára több mint 11 000 civil videót tartalmazó, és évi 1,1 millió videónézést produkáló civil videómegosztó (CivilJutub.hu) teljesítményének lényege az, hogy - a videómegosztás hatékony eszközét alkalmazva - megismerteti a civil szervezetek által "termelt" anyagi, szellemi, szolgáltatási stb. javakat a társadalom tagjaival. Ezzel segíti a társadalom tagjainak a civil javakhoz  való hozzáférését, egyúttal "összehozza" a társadalom tagjait a civil szervezetekkel.

Hogy ez a lehető legegyszerűbben, leggyorsabban megtörténhessen, a civil videómegosztó rendszere, egyszerű, mint a szög. Arra törekszünk, hogy a civilek és a társadalom tagjainak videókon keresztüli megismerkedését egyszerű, "egyablakos" rendszerben (minden lényegi információt egy videó alá hordva) valósítsuk meg. Ezt szolgálják a keresőszempontú, videó-gazda szervezetre jellemző videó-szövegezés és a mintegy 4000 videó alatt megtalálható videóleírások (szervezeti szókészlet, elérhetőségek stb.).

A két fő célcsoport tehát a civil szervezetek és a társadalom tagjai, a feladat pedig egymás elérésének, megismerésének hatékony előmozdítása.

Számok és értelmük

E teljesítmény mérésére az alábbi táblázatban használt mutatószámokat használjuk.

Legfontosabb ezek közül a videónézések száma (pl. egy hónapban naponta átlagosan hány CivilJutub.hu videót néztek meg a társadalom tagjai).

A videónézések egyharmada az oldalon zajlik - ami azt jelenti, hogy valaki felkeresi a CivilJutub.hu honlapot, és ezen böngészve civil szervezetek videóit nézi meg. E módon átlagosan 100 - 110 000 embert érünk el évente.

A videónézések kétharmada arról az 1500-1600 url-ről, linkről (blogban, hírben stb. lévő linkek) érkezik, amelyeken megtalálható a CivilJutub.hu egy-egy videójának linkje. Ez havonta átlagosan 60 000 videónézést jelent.

A CivilJutub.hu civil videómegosztón átlagosan 3-3,5 videót néz meg egy-egy látogató, azaz évente 350 - 400 000 videót néznek meg az oldalra közvetlenül látogatók.

Az évi átlag 1,1 millió videónézésből így 700 - 750 000 külső linkekről érkezik tehát. A 750 000 külső linkről érkező videónézést 400 - 500 000 ember produkálja.

ELÉRÉSEK SZÁMA:  a CivilJutub.hu videómegosztóval és a CivilJutub.hu-ra mutató 1600 videó-link segítségével tehát évente legalább 400-500 000 embert érünk el a társadalom tagjai közül.

2011 ősze óta a civil videómegosztó önkéntes munkában működik. Ha tudsz olyan pályázati forrást, ahol 90 - 100 %-os pályázatokkal esetleg lehet nyerni, szólj lécci (nadortamas K civiljutub.hu :)


ÖSSZESÍTETT ADATOK* - 2013. 01. 01. - TÁRGYHÓNAP (NOVEMBER) VÉGÉIG

 

Megnézett videók száma összesen - 2013.01.01-től az adott hó végéig

NAPONTA MEGNÉZETT VIDEÓK SZÁMA - 2013.01.01-től az adott hó végéig

CivilJutub.hu-ra feltett videók száma - 2013.01.01-től az adott hó végéig

Látogatószám  - 2013.01.01-től az adott hó végéig

összesen       (adott hó végéig)

1 153 183  

3154

1069  

85 623  

 

 

 

 

 

 ÁTLAGOK

 havi átlag

 napi átlag

  havi átlag

 havi átlag

ÁTLAG (eltelt hónapok alapján)

96 099  

3154  

89  

7135 

* Hónapról-hónapra vezetett statisztikai adatainkat > ezen a linken < éred el.


 

2013 DECEMBERI adatok

2013 decemberében összesen 68 611 civil videót néztek meg a társadalom tagjai a civil videómegosztó jóvoltából.

Decemberben tehát naponta 2213 civiljutubos civil videót néztek meg a látogatók a CivilJutub.hu-n, illetve azon a több mint 1500 külső linken, amelyeken egy-egy "civiljutubos" civil videó található.

   FÉLÉVES ÁTLAGADATOK - ÖSSZEHASONLÍTÁSKÉPP

A 2013-as féléves átlag (2013.01.01. - 06.30.) 91 078 videó-nézés volt havonta.

Napi átlagban, a félév minden napján 3027 volt a videónézések száma.

Havi 120 videót tettünk fel átlagosan az oldalra, és a CivilJutub.hu havi átlagos látogatószáma 8803 volt.


  


2012-es szakmai munka rövid összefoglalása - mit, miért, hogyan...

Összefoglaltuk 2012-es tevékenységünk eredményeit egy külön cikkben. Ebben leírjuk azt is, mit, hogy, miért csinálunk, minek, mi az értelme, mi az eredménye :)


 TIPP: ha el akarod érni egyszerűen és archívan egy-egy régebbi hónap videóválogatását, írd be a videókeresőbe, mondjuk azt, hogy hrlm1207 - ekkor pl. megkapod a 2012 júliusi hírlevélbe kiemelt hazai szervezetek videóit. 


GOOGLE-KERESŐ a CivilJutub-hu-n 

Beépítettük a CivilJutub.hu oldalba a Google keresőjét. Ezzel sokféle keresést végezhetsz a civiljutub.hu oldalon. Pl. megadhatsz több szót, és a kereső megkeresi az oldalon, hogy van-e olyan videó, amelyikben mindegyik vagy éppen a legtöbb megadott kifejezés megtalálható... Sokan használják, próbáld ki te is :) 


 FACEBOOK + TWITTER 

a) FACEBOOK + TWITTER LINKEK A VIDEÓK FÖLÖTT: minden videó bal felső sarka fölött FB & TW megosztó linket helyeztünk el

b) FACEBOOK (www.facebook.com/civiljutub) + TWITTER (www.twitter.com/civiljutub) >> ezekre hetente többször kiposztoljuk az általunk legeslegfontosabbnak tartott civil videókat. 


2013 december legérdekesebb videói


  • video pic

  •  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 


 


CIVILJUTUB.INFO >>> a CivilJutub.hu "szövegerős oldala /span>

CIVILJUTUB.INFO => EZ a CIVILJUTUB.HU (www.civiljutub.hu) civil videómegosztó szövegelős-szövegerős segédoldala. Innen majd letölteni pl. a civiljutub.hu-használattal, vagy a éppen a MovieMaker-használattal kapcsolatos cuccokat...


HASZNOS LETÖLTÉSEK a CivilJutub.hu-val kapcsolatban

Kézikönyv - CivilJutub.hu használati útmutató
Kézikönyv letöltése >>> EGYBEN
Összes hírlevél 2010 márciustól
Civil videómegosztó – interjú a főszerkesztővel - 2010 október
Bemutatkozás - stratégia - tervek - CivilJutub.hu

 

 

 

A CivilJutub.hu működtetését támogatták:

 

 

 

 

 

Partnereink, felhasználóink logói nereink, felhasználóink logói